Страната ни се намира на предпоследно място в Европейския съюз,

...
Страната ни се намира на предпоследно място в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Ново дъно: България е на предпоследно място по социален прогрес

Страната ни се намира на предпоследно място в Европейския съюз, изпреварвайки само Румъния, която е на 44 място. България записва 77,81 точки от 100 в класацията, която е формирана от неправителствената организация Social Progress Imperative с поддръжката на Deloitte.

Индексът на обществения напредък (SPI) мери качеството на живот и общественото благоденствие на жителите от 168 страни, въз основа на разбора на три съществени категории. Тези категории са следните:

a) съществени човешки потребности – храна и съществени медицински грижи, вода и канализация, заслон и персонална сигурност;

b) благоденствие – достъп до съществени познания, достъп до информация и връзки, здраве и благоденствие, качество на околната среда;

c) благоприятни условия – персонални права, персонална независимост и избор, приобщаване, достъп до качествено образование;

Въз основа на резултата страните са класирани в шест групи, подредени в низходящ ред.

В световната ранглиста България е в първите 50 страни в две от категориите: съществени човешки потребности (38 място) и благоприятни условия (41 място). Отстъпление е записано само в категорията благоденствие, където сме класирани 62.

Норвегия продължава да е преди всичко в света с резултат от 92.63. В тройката влизат също по този начин Финландия и Дания. На последно място са ЧАД, ЦАР и Южен Судан.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-високо са оценени Финландия и Дания, а Швеция е седма.

Сред страните от Централна и Източна Европа най-хубаво място заема Естония (21), следвана от Чехия (22), Словения (26), Литва (27), Словакия (33), Латвия (34), Полша ( 35), Хърватия (36), Унгария (42), България (43) и Румъния (44).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР