Страхувам се за сигурността и живота си, също и на

...
Страхувам се за сигурността и живота си, също и на
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен: Страхувам се за сигурността и живота си

" Страхувам се за сигурността и живота си, също и на моето семейство. Виждам една добре координирана офанзива против мен и против сина ми . През последните дни получавам сигнали от познати и другари да внимавам доста, тъй като с мен и сина ми се готви кавга ". Това сподели на пресконференция кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева. Тя съобщи, че фамилията ѝ е подложено на непрекъснати обществени офанзиви в уеб сайтове, публикуващи клюки и неистини, замесващи ги в закононарушения.

Повод за изказването на Бояджиева стана осъществената предишния четвъртък инспекция в постройката на общинската администрация от чиновници на ДАНС и Главна дирекция „ Национална полиция “.

На 4 ноември чиновници на Държавната организация " Национална сигурност " влязоха на инспекция в постройката на общинската администрация в Тетевен. Тогава от ДАНС отхвърлиха детайлности какво тъкмо се ревизира.

Ден по-късно чиновник на Общината е арестуван за владеене на опиати, а от прокуратурата ще желаят от съда непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мадлена Бояджиева поясни, че инспекцията е била ориентирана към сметосъбирането, сметоизвозването и поддържането на публичните места в общината, както и на ръководството и стопанисването на общинските гори. Тя сподели, че е предоставила на проверяващите изисканите документи, които към този момент са проверявани от други контролни институции, в това число и от всички равнища на прокуратурата.

„ Нямам никакви терзания по отношение на работата на общинската администрация и моята работа като кмет “, съобщи тя.

Бояджиева обаче изрази терзанието си, че от известно време тя и синът ѝ са подложени на обществени офанзиви в някои уеб сайтове.

„ След инспекцията на 4 ноември аз открих една смущаваща съгласуваност сред тези изявления и дейностите на проверяващите органи. На мен и на сина ми към този момент се преписва присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати.  Не изключвам по отношение на мен и фамилията ми да се подхващат някакви незаконосъобразни дейности от страна на полицията и поръчителите , да ми бъдат подхвърлени предмети, даже опиати, касаещи осъществяването на закононарушение “.

Синът на Бояджиева Христо Ничев добави :

„ Преписваха ми се в тия публикации финансови закононарушения, пране на пари. Откровено съм обект на непрекъсната офанзива, която започва още на предните парламентарни избори. Бях привикван няколко пъти в полицейските ръководства, във връзка със сигнали за закононарушения, свързани с Изборния кодекс “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР