Страховит пожар едва не е избил десетки живущи в чисто

...
Страховит пожар едва не е избил десетки живущи в чисто
Коментари Харесай

Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/

Страховит пожар едвам не е избил десетки живущи в чисто нова кооперация в центъра на Враца, научи извънредно организация BulNews.
Причината за пожара е палеж на лек автомобил, паркиран в под земята гараж в новата кооперация до „ Кауфланд “.
Около 2.15 часа на тел. 112 е бил подаден сигнал за огнено злополучие под жилищата. Пристигналите огнеборци открили, че незнаен пироман е счупил прозорец на подземния паркинг, след което е хвърлил запалителна течност върху лек автомобил „ Фолксваген Пасат “.
Тъй като тай няма придвижване на хора, за пожара станало ясно едвам откакто димът почнал да влиза на вълни в жилищата над помещението. Настанала суматоха, защото в тъмното никой не знаел какво е станало. Пожарникарите неотложно поискали помощ и на мястото на бедствието дошъл и профилирания автомобил с вишка, който почнал да изтегля хората, измежду които имало и дребни деца.
Последствията от палежа са унищожителни. Пламъците от запаления „ Фолксваген “ се трансферирали на паркирани до него мотор „ Ямаха “ МТТ 850, джип „ Опел Антара “, джип БМВ и още един автомобил, който на този стадий е от неразбираема марка, защото към момента е неразрешено да се влиза в потърпевшото помещение.
Напълно са унищожени електрическата апаратура и канализационните тръби, тъй че на процедура жилищата над паркинга стават необитаеми. Паднали са таваните в него, като мазилката по стените е изцяло унищожена. В същото положение са и съвсем всички жилища над паркинга. В момента живущите там вършат организация къде ще живеят през идващите дни, като се прозвъняват близки и родственици.
По неофициална информация притежател на „ Фолксваген “-а е надзорник в пандиза. Това третият палеж на негов автомобил. Преди години отново в този регион възпламениха негово БМВ. Преди към 2 месеца пробваха да възпламенят същия „ Фолксваген “ на паркинга на пандиза и тогава единствено неточност на пиромана бе повода да не пламне като флакла. Тази нощ обаче грешката е поправена и автомобилът е тотал вреда.
По информация на медията ни, повода за тази поредност от палежи няма нищо общо с работата на притежателя. Около 30-годишният надзорник извършва професионално отговорностите си в зандана и по тази линия е чист, настояват негови сътрудници.
Не по този начин стои въпросът му в персонален проект.
Младежът от много време пипа дамата на един врачански отпадък, а не е трябвало да го прави. Заигравката там е сериозна и явно освен пристрастеностите са горещи, само че и отмъщението.
Отделно, член на фамилията му, е непосредствен с подпалвач №1 във Враца, само че той сега е в ареста и е изключено той да е причинителят.
Във всички случай става въпрос за почистване на персонални сметки.
Изгорелият джип „ Опел Антара “ е благосъстоятелност на някогашния началник на КАТ Иван Тодоров, а другият потърпевш джип БМВ е на прочут земеделец.
В момента регионът е отцепен и на мястото на пагубния пожар не се позволява никой. Полицията чака опитни криминалисти да се включат в следствието на произшествието, което е най-тежкото през последните години в регионалния център. Дори и извън гледката красноречиво демонстрира какви големи пламъци са бушували вътре.
Престъплението е впечатляващо със своята безочливост и грубост и съществено предизвикателство за полицията във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР