Страховете за потенциална икономическа рецесия в САЩ нямат смисъл, тъй

...
Страховете за потенциална икономическа рецесия в САЩ нямат смисъл, тъй
Коментари Харесай

Wells Fargo: САЩ навлизат в рецесия

Страховете за евентуална икономическа криза в Съединени американски щати нямат смисъл, защото тя към този момент е настъпила, считат специалисти от Wells Fargo Investment Institute, представени от Интерфакс.

Според тях, Съединени американски щати са почнали да навлизат в криза от втората половина на тази година, т.е. към този момент са, на фона на по-високи от предстоящото темпове на инфлация, утежняване на потребителските настроения и понижаване на разноските и приходите на фирмите.

В същото време, в края на май специалисти от Wells Fargo, които дават отговор за капиталовата тактика, предвидиха вероятността от " дребна " криза не по-рано от края на 2022 година.

На собствен ред икономисти от Wells Fargo, принадлежащи към друго поделение, чакат лека криза не по-рано от средата на 2023 година.

" Има техническа част от рецесията, само че има и доста утежняване на индикаторите на потреблението и заетостта ", споделя Самир Самана, старши пълководец за световните пазари в Wells Fargo Investment Institute.

" Техническата страна се отнася за първата половина на годината, а " ударът " от безработицата и заниженото ползване ще се прояви през втората половина на годината ", изясни Самана, представен от Bloomberg.

Икономиката на Съединени американски щати се сви с 1,6% през първото тримесечие на 2022 година на годишна база, демонстрират окончателните данни на Министерството на търговията на Съединени американски щати.

Спадът на брутният вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати, маркиран за първи път от 2020 година насам, се дължи по-специално на спад в износа и при държавните разноски. А през четвъртото тримесечие на предходната година, Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати набъбна с 6,9% на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР