Страхът във Венеция се завърна. Властите очакват нова приливна вълна.

...
Страхът във Венеция се завърна. Властите очакват нова приливна вълна.
Коментари Харесай

Затвориха площад Сан Марко, отвориха дарителска сметка за Венеция

Страхът във Венеция се завърна. Властите чакат нова приливна вълна. Вятърът не утихва. Площад Сан Марко е затворен. 70% от центъра на Венеция е под вода. Не работи градският превоз, множеството магазини са затворени. Кметът Луиджи обвяви дарителска сметка за справяне с рецесията във Венеция. Така най-общо наподобява картината на бедствието в града, разказана от La Repibblika.

#Venezia, #Franceschini nella Basilica di San Marco https://t.co/soFZH1dlgf
— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) November 15, 2019
Сирени вият в града, предупреждавайки за нова приливна вълна. Звук, който жителите и гостите на града към този момент разпознават безпогрешно. Правителството разгласи бедствено състояние във Венеция и отпусна 20 млн. евро на общината за справяне с рецесията. И все пак... вредите за момента единствено се маркират, изчисленията са оставени за по-късно, само че към този момент е ясно - градът е пред голяма рецесия. Кметът на града Луиджи Брунаро разгласи дарителска сметка за спасяването на Венеция.

#Venezia è un orgoglio di tutta l’Italia, #Venezia è un patrimonio di tutti, unico al mondo.
Grazie al Tuo aiuto tornerà a splendere.
c/c intestato a: Comune di Venezia-Emergenza acqua alta
Causale: contributo emergenza acqua
IBAN: IT 24 T 03069 02117 100000 018767
BIC: BCITITMM pic.twitter.com/xln9o8LvIb
— Luigi Brugnaro (@LuigiBrugnaro) November 15, 2019
Кметът на Венеция Луиджи Брунаро съобщи, че емблематичният площад Сан Марко ще бъде затворен, до момента в който града се приготвя за още едно наводняване, породено от голям прилив от Адриатическо море, предава AFP. " Принуден съм да затворя площада, с цел да избегнем риск за здравето на жителите (…) или злополучие ", съобщи Брунаро.

#Hochwasser in #Venedig: Der #Markusplatz wurde gesperrt, um die Sicherheit der Menschen nicht zu gefährden, erklärte Bürgermeister Luigi #Brugnaro.https://t.co/E6lhuAFT2B
— RND (@RND_de) November 15, 2019
Дървените пътеки на площада, по които се движеха жителите и гостите на града са демонтирани за тяхна сигурност. Градският превоз не работи, вървят единствено корабчетата за връзка с островите край Венеция, към този момент.

#Venezia, allerta #acquaalta a 154 centimetri: atteso nuovo picco. Chiusa #PiazzaSanMarco, #Salvinivergognati!-Leggo
➥ https://t.co/Pf2bWjiu8k pic.twitter.com/SmynQHIH4b
— Mariacristina Landri (@viola122) November 15, 2019
Почти нищо не работи в града. Спасителни екипи не стопират да реагират на сигнали и да отводняват канали и изби. Дори в покрайнините на града се оповестява за високо равнище на водата, тук-там до 140 см.

Lots of damagge as a result of the exceptionally high #AcquaAlta in Venice, including the Querini Stampalia. Want to help? Here`s how you can donate. https://t.co/Sxe8d0xUBZ
— Susan Dalton (@daltonsusan1) November 15, 2019
Историята на града, архивите и скъпите картини и документи, които се съхраняват в библиотеки и университети са застрашени от заличаване. Доброволци са избавили скъпи партитури от консерваторията Бенедето Марчело. Ректорът на университета във Венеция Ca `Foscari, Микеле Буглиеси, благодари на студентите си във Фейсбук. Te предложиха да оказват помощ в оправянето с актуалната незабавна обстановка: " В тези съществени дни за Венеция и за Ca `Foscari получихме доста известия от нашите студенти и студенти, които се предоставиха разполагаем, с цел да оказват помощ на града и неговите жители. Благодаря ви. Благодаря на всички за този урок по цивилизация и за любовта, която показвате във вашия университет и за града, който ви посреща. Именно за вас живеете и обичате Венеция и с цел да гарантирате, че фантазиите ви стават съответни вероятности, че всички ние би трябвало да работим, с цел да дадем бъдеще на нашия град ".

Появява се и непредвиден проблем с боклука и към този момент се приказва за предотвратяване от вероятните заболявания, които могат да атакуван града след наводненията.

#AcquaAlta. Aperto conto corrente per le donazioni dall`Italia e dall`estero. Intestazione conto: Comune di #Venezia - Emergenza acqua alta. Causale: contributo emergenza acqua. Per bonifici dall`Italia:
IBAN: IT 24 T 03069 02117 100000 018767.@comunevenezia @LuigiBrugnaro pic.twitter.com/PJMgFPPDun
— Ateneo Veneto (@AteneoVeneto) November 15, 2019
Тепърва ще се пресмятат вредите и ще се калкулират загубите за града и стопанската система на Италия. Гражданите на Венеция обаче са най-големите губещи в тази ситуация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР