Стойността на златото в петък поевтинява, поради натиска на котировките

...
Стойността на златото в петък поевтинява, поради натиска на котировките
Коментари Харесай

Златото поевтинява


Стойността на златото в петък поевтинява, заради натиска на котировките от засилващият се $ към международните валути в очакване на данните за статистиката за инфлацията в Съединени американски щати, сочат данните от търговията.

Фючърсът за декември за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се намали с 3,9 $, или 0,32 % до 1216 $ за тройунция. Стойността на септемврийския фючърс за среброто спадна с 0,63 % до 15,365 $ за унция. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) се усили с 0,52 % до 96 пункта.

По-късно през днешния ден в Съединени американски щати ще бъдат оповестена статистиката за инфлацията в страната през месец юли. Според прогнозата на анализаторите, годишната инфлация се е ускорила до 3 %, от 2,9 % през юни. Освен това специалистите предвиждат растеж на цените в месечно изражение с 0,2 % след нарастване от 0,1 % месец по-рано.

Статистиката за инфлацията се регистрира от Федералният запас на Съединени американски щати при вземането на решение за лихвата. Златото е сензитивно към смяната на лихвата, покачването, на която обичайно води до растеж на курса на националната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР