Стойността на покупките през миналата година е нараснала с 35%,

...
Стойността на покупките през миналата година е нараснала с 35%,
Коментари Харесай

Светът харчи все повече за мобилни приложения

Стойността на покупките през предходната година е повишена с 35%, достигайки близо 60 милиарда $ в световен мащаб

Броят на първичните съоръжения на мобилни приложения се е нараснал с 13,5%, достигайки 91,5 милиарда през предходната година

Разходите за мобилни приложения нарастват, сочи отчет на изследователската компания Sensor Tower, която е проследила приходите от платени приложения, абонаменти и вградени (в приложенията) заплащания.

През 2017 година потребителите по света на двата най-популярни онлайн магазина – App Store на Apple и Гугъл Play – са платили близо 60 милиарда $ за мобилни приложения, което е растеж от цели 35%, в сравнение с през предходната година.

В продължение на няколко години Apple резервира водачество по доходи от мобилни приложения и 2017-а не е изключение. Според данните на Sensor Tower, потребителите на iOS устройства са похарчили през предходната година $38,5 милиарда, спрямо $20,1 милиарда, дадени от потребителите на Android смарт телефони и таблети.

Мобилната платформа на Apple господства освен в разноските на потребителите, само че и във връзка с растежа, въпреки и с незначителна преднина по отношение на конкурентната платформа Android. Приходите от приложения в App Store са се нараснали с 34,7% през предходната година, до момента в който постъпленията на Гугъл Play бележат растеж от 34,2%.
още по тематиката
Сумарно, потребителите на двата онлайн магазина са похарчили $58,7 милиарда за мобилни приложения през предходната година, спрямо $43,5 милиарда през 2016 година

Броят на първичните съоръжения на мобилни приложения се е нараснал с 13,5% през 2017 година, достигайки 91,5 милиарда Това подсказва, че растежът на магазините за приложения идва главно от разрастващите се пазари.

Що се отнася до мобилните игри, приходите от тях са се нараснали с 30% до $48,3 милиарда през предходната година. Въпреки, че растежът в приходите от игри е по-бавен, в сравнение с този от останалите категории приложения, на тях се падат 82% от всички приходи.

Прави усещане, че геймърите избират мобилната платформа Android. Статистиката сочи, че свалянията на игри от Гугъл Play възлизат на 27,2 милиарда броя, или 77% от всички 35,5 милиарда сваляния – за iOS и Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР