Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на

...
Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на
Коментари Харесай

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се приближава до междинната покупна цена на най-големия обществен собственик на криптовалутата - MicroStrategy.

Към 31 декември MicroStrategy държеше 132,500 BTC с първична стойност на придобиване от съвсем $4 милиарда, което се равнява на междинна цена от към $30,137.

Цената на Биткойн се увеличи с почти 11% спрямо преди една седмица и все още на писане на публикацията се търгува за към $28,050, което съставлява 1% спад за последните 24 часа. През четвъртото тримесечие на 2022 година MicroStrategy регистрира чиста загуба в размер на $250 милиона като през същия интервал разноските ѝ за амортизация на цифрови активи възлизат на $198 милиона.

Въпреки това ръководителите на компанията оповестиха, че ще продължат със тактика си да държат за дълъг интервал от време Биткойн в салдото си.

Въпреки че анализаторите подлагаха на критика MicroStrategy за тактиката ѝ за закупуване и държане по време на пазарната волатилност, неотдавнашното нарастване на цената на Биткойн оказа помощ за закриване на неосъществените загуби на компанията от ноември предходната година, което докара до възходящ интерес към децентрализираните финанси и други крипто протоколи.


 


Портфолио управител на ETF фонда BLOK (Amplify Transformational Data Sharing) съобщи, че основният изпълнителен шеф на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, е пояснил, че компанията ще остане стратегически дълготраен Биткойн собственик.

Цената на акциите на MicroStrategy се е повишила с почти 80% от началото на годината, а все още на писане на публикацията една акция коства към $263.50.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР