Стойностите на наблюдаваните показатели на морската вода, в района, в

...
Стойностите на наблюдаваните показатели на морската вода, в района, в
Коментари Харесай

Показателите на водата в района, в който беше заседнал "Вера Су", се нормализират

Стойностите на следените индикатори на морската вода, в региона, в който беше затънал кораба " Вера Су " се връщат в естествени граници, след неговото евакуиране, демонстрират данните на Министерството на околната среда и водите.

Днес още веднъж се организира спомагателният мониторинг в акваторията на случая. Разположението на пунктовете разрешава следене на евентуално влияние върху морската околна среда в по-дългосрочен проект посредством осъществяване на периодически моделирани проучвания на крайбрежните морски води, прецизират от министерството.

В деня на изпомпване на втечнения товар е регистрирана оптималната стойност на следените индикатори в непосредствена непосредственост до заседналия кораб (за азот амониев - 0,7 mg/l). На разстояние 60 метра на юг стойностите са били доста по-ниски, а в референтният пункт на 1 кm северно - още по-ниски.

След изтеглянето на " Вера Су " наклонността е към понижаване на установените пикове и връщане в границите, присъщи за морето в райна (0.04 - 0.02 mg/l за азот амониев), или от 17 до 35 пъти по-ниски от стойностите в деня на разтоварване.

Повишената централизация в предходен интервал понижава вследствие на физичното разреждане в морската вода, както и на динамичността на хидрометеорологичните фактори - вятър, неспокойствие и течения, присъщи за сезона в този район, изясняват от Министерство на околната среда и водите.

Корабът " Вера Су " заседна на 20 септември, а беше до пристанище Варна на 25 октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР