Стоянов провел извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните

...
Стоянов провел извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните
Коментари Харесай

След смъртта на Пламен Пенев: Министърът на МВР Стоянов иска отст...

Стоянов провел изключително заседание на шефовете на Главните и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Поводът бил случаят края на 2023 година в Стара Загора и дейностите на полицейските чиновници при гонка, приключила с съдбовен край.

 

Първото прессъобщение на Областната дирекция на полицията по случая е от 31 декември 2023 година В него написа, че 58-годишният лидер на автомобил осъществя ПТП със длъжностен автомобил на Министерство на вътрешните работи и почива. След това се появиха съществени подозрения в полицейски побой, нанесен над мъжа преди гибелта му. Именно за това приказват и любителски видеокадри, които се разпространиха в обществените мрежи.

 

Неназовани полицейски източници импровизирано настояват, че е удостоверила догатките - мъжът е задушен при арестуването си от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. 

Двама чиновници на ОДМВР-Стара Загора от служба поради гонката, приключила със гибелта на някогашния републикански първенец по битка Пламен Пенев.
 

Вътрешният министър изиска освобождението на заместник-директора на регионалната дирекция в Стара Загора, който все още на събитието е замествал шефа и началника на охранителна полиция.

 

Стоянов разпореди разбор на цялата нормативна база, обвързвана с образованието и подготовката на състава. Целта е да се увеличи качеството на образованието, неговата активност и методичност, както и последващия надзор, написа в известието на ведомството. 

 

Необходимо е да се промени радикално методът на служителите на реда на терен към жителите и да са образец за човешко отношение, безапелационен е министър Стоянов, който обаче като че ли, когато на митинга против БФС на 16 ноември 2023 г. 

 

Ръководството на Министерство на вътрешните работи подхваща нужните дейности полицейските коли да са оборудвани с камери, а всички полицейски чиновници да имат така наречен боди камери, настояват от МРВ.

Засилва се активността на Института по логика на психиката, с оглед взимане на точни решения в спешни и рискови обстановки и ще се акцентира на ежеседмични занятия с полицейския състав, се споделя още в информацията.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР