Стоян Янкулов-Стунджи, Христо Йоцов, ансамбъл Полиритмия“, ансамбъл Тупан“ и младите

...
Стоян Янкулов-Стунджи, Христо Йоцов, ансамбъл Полиритмия“, ансамбъл Тупан“ и младите
Коментари Харесай

Емблематични български перкусионисти на една сцена в чест на своя учител проф. Добри Палиев

Стоян Янкулов-Стунджи, Христо Йоцов, отбор „ Полиритмия “, отбор „ Тупан “ и младите Василена Серафимова, Атанас Паев и Сара Чакърова ще разлюлеят зала „ България “ на 22 април от 19 часа в концерт, отдаден на огромния занаятчия на ударните принадлежности Добри Палиев.

Основателят на Българската школа по ударни принадлежности Добри Палиев е и първият реализатор на вибрафон и ксилофон в България. Той посвещава 45 години от живота си на Музикалното учебно заведение и Музикалната академия в София като образова десетки перкусионисти – през днешния ден към този момент изтъкнати музиканти. Свири и преподава в Страсбург, Хамбург и Витсбург, Солун и други Школата, която основава, влиза в европейските образователни стратегии. Автор е на 50 пиеси за ксилофон, маримба и вибрафон, пиеси за отбор от ударни принадлежности и няколко теоритични труда.

За този концерт учреденият от него отбор „ Полиритмия “ се събира след 15-годишно неявяване от сцената.

Специално присъединяване в церемония вечерта ще има и световноизвестният хор „ Мистерията на българските гласове “ с диригент Дора Христова.

Публиката ще чуе две премиерни творби. 

Младата перкусионистка Василена Серафимова, която живее и работи във Франция, ще показа международната премиера на Концерта за маримба и оркестър на Румен Бояджиев-син

Сара Чакърова и Анастас Паев пък са солистите в българската премиера - „ Среднощни песни “ от Георги Арнаудов. Пиесата е свирена за първи път през 2017 в Пекин с Оркестъра на Забранения град.

Изключителните Христо Йоцов и Стоян Янкулов – Стунджи са другите огромни звезди в концерта. И двамата ще свирят авторска музика дружно със Софийската филхармония под диригентството на Любомир Денев – наследник.

Билети на цени от 10 до 20 лева могат да се закупят от касата на зала България и онлайн на Tickets.bg и Eventim. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР