Стоян Георгиев от бТВ получи голямата награда в 11-ото издание

...
Стоян Георгиев от бТВ получи голямата награда в 11-ото издание
Коментари Харесай

Борис Митов от Свободна Европа беше отличен като най-добър пишещ журналист в конкурса Валя Крушкина

Стоян Георгиев от бТВ получи огромната премия в 11-ото издание на състезанието " Валя Крушкина - публицистика за хората ". Георгиев беше отличен за за кино лентата си " Свидетелства от Буча ".

Борис Митов от Свободна Европа получи първа премия в категорията пишещ публицист. Тя му беше връчена за два негови материала. Как един колаж стана подправена вест за български корени на Путин " и сред " Осемте джуджета " и Младен Маринов.

Митов получи първа премия като пишеш публицист и преди година, когато беше отличен за следствието Как прокуратурата повярва на съмнителните показания на един служител на реда ".

Второ премия в същата категория тази година получи журналистът от Свободна Европа Николай Лавчиев за материала си Как " Марица Изток 2 " чака края на въглищата ".
 Носителите на премиите
Първа премия в категорията публицист от електронна медия получи Глория Николова (Нова телевизия) за " Последна спирка: НенужниТе " - роман за обществените домовете за хора с умствена назадничавост и психологични разстройства.

Сред снимащите публицисти с първа премия беше отличен Александър Осиченко от бТВ за материалите си, снимани като специфичен делегат в Украйна.

Отличието в категорията Журналист-надежда – млад публицист беше връчено на Йоан Запрянов от Капитал за публикацията " От 4 до 7 часа е война. Технология на купения избор в област Разград ".

Наградите " Валя Крушкина - публицистика за хората " бяха учредени преди 11 години в памет на журналистката Валя Крушкина, която работеше в Българска национална телевизия. В досегашните издания на състезанието са номинирани над 660 публицисти с повече от 1130 материала.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР