Стоян Добрев е двукратен европейски шампион по класическа борба и

...
Стоян Добрев е двукратен европейски шампион по класическа борба и
Коментари Харесай

Стоян Добрев пред Sportal.bg: За мен ще бъде чест отново да работя за българската борба

Стоян Добрев е повторен европейски първенец по класическа битка и притежател на бронзов орден от Световното състезание във Варна през 1991 година По-късно става асистент на Братан Ценов в националния тим и двамата работят дружно 12 години до Олимпийските игри в Лондон. След това бяха освободени, а Добрев получи покана да води националите на Сърбия. Само в границите на 4 години той връща огромните триумфи на страната посредством Давор Щафенек, който става международен първенец в кат. до 66 кг и носи първата олимпийска купа в новата история на сръбската битка.

Вчера Добрев почете церемонията за “Спортист на годината” в България за 2018 година и по-късно даде извънредно изявление за Sportal.bg.

“Тази година е доста сполучлива за нашата битка. Радвам се на триумфите и на Петър Касабов. Той е едно момче, което сподели, че човек, в случай че се труди и преследва фантазиите си, има късмет да реализира задачата, за която е тръгнал. Той го сподели по най-хубавия метод със своите състезателки - международна купа, втора в света и две европейски трофеи. Това е нещо неповторимо. Предполагам, че дава самочувствие на българския спорт преди Олимпийските игри в Токио. Дано там да бъде техният взрив и да завоюват още медали - и класическата, и свободната борба”, сподели Добрев пред камерата на Sportal.bg.

Специалистът приказва и за Кирил Милов, който на полуфиналите на Световното състезание в профил прредставител на Сърбия: “Той победи бореца на Сърбия, който е грузинец. Киро сервира сензацията и го победи, тъй като той беше апетитен за любимец. Показа, че няма невъзмжони неща и аз съм благополучен, тъй като българската школа сподели, че има гении и момчета, които да покажат на останалите, че българската битка към момента има бъдеще, има гении и ще има и отсега нататък.”

Добрев приказва и за това дали има опция да се завърне в България като треньор: “Договорът ми е до 2020 година, по-късно всичко е допустимо. Аз съм тръгнал от тук, тук съм основан като човек и треньор. Абсолютно всичко е допустимо. За мен ще бъде чест и наслаждение още веднъж да работя за българската битка.”

Цялото изявление със Стоян Добрев може да намерите във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР