Стотици възмутени българи, познати и непознати, са се обадили на

...
Стотици възмутени българи, познати и непознати, са се обадили на
Коментари Харесай

Познати и непознати се стичат в Пловдив, стягат протест в защита на Машора

Стотици възмутени българи, познати и непознати, са се обадили на дъщерята на Тошко Тодоров-Машора. Хората са прочели апела за правдивост на Стефани Тодорова и са декларирали, че идват във вторник, когато се гледа делото за екстрадиция на Машора, на митинг пред Съдебната палата.

Вчера, откакто БЛИЦ първи заяви за огромната неправда към случая, Стефани пусна в обществените мрежи апел за отбрана на татко си, който публикуваме без редакторска интервенция:



На 12.10.2021 ще се гледа делото за екстрадация против татко ми Тошко Тодоров-Машора пред Окръжен съд Пловдив.

Един почтен български жител има потребност от вашата морална и социална поддръжка пред Съдебната палата, с цел да не бъде екстрадиран и съден в Гърция. Моля всички другари и познати, всеки който има опцията, да пристигна и даде своята поддръжка против това незаслужено обвиняване.

Протестът ще се състои на 12.10.2021 от 9.30 пред Окръжен съд гр.Пловдив.

Щом страната не може да отбрани жителите си, дано го създадем ние един за различен!



Дайте поддръжката си, всеки може да е на негово място!

Близки на обезпокоеното семейство изпращат писмо до омбудстмана на републиката.

В карловското село Столетово, където на няколко места е сложена подписка в отбрана на 64-годишния мъж, към този момент са се подписали над 300 души. Кметът на селото Мирослав Колев съобщи пред БЛИЦ, че дружно със свои съграждани ще участват на митинга във вторник.

Както БЛИЦ заяви, Тошко Тодоров е в ареста. Той е упрекнат в трафик на хора в Гърция. Тамошните управляващи желаят Машора да бъде екстрадиран и да бъде съден. Според обвиняването той е бил трафикант на 28 бежанци, хванати в негов кемпер. Истинските трафиканти зарязали хората, като преди този момент им взели по 3 $ на емигрант, изоставили ги в Драма и избягали.

Въпреки, че през 2019 година българин от Плевен и италианец купуват кемпера от Тошко Тодоров и има нотариално удостоверен контракт за покупко-продажба, гърците считат Машора за забъркан, тъй като купувачите не са сменили имената на дребния и огромния ваучър и те се водят още на Машора.

В продължение на години половина Машора бил разгласен за интернационално търсене, само че никой не го е ърсил в дома му или на работата му. Семейството схваща за това едвам преди 6 дни, когато водачът на рейс в Карловско е задържан.

Работодателят на Машора бе безапелационен, че е направил информация и съгласно издадената служебна записка мъжът е бил на работа при него в карловската компания в интервала, когато е упрекнат, че е бил в Гърция.

Въпреки тези доказателства се чака Тошко Тодоров да бъде екстрадиран в южната ни съседка, защото има европейска заповед за арест. Както обясниха пред БЛИЦ юристи, в Пловдивския съд не се гледа виновността или невинността на Тодоров, а настояването за екстрадация. Най-вероятно в Гърция той ще би трябвало да потвърждава, че е почтен.

Борбата в този момент е да не бъде екстрадиран. Там го заплашват стотици години затвор, тъй като съгласно гръцките акони може да получи по 15 години затвор за един емигрант, а хванатите такива са 28.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР