Стотици служители на МВР излязоха на протест в София с

...
Стотици служители на МВР излязоха на протест в София с
Коментари Харесай

Стотици полицаи протестираха за по-високи заплати

Стотици чиновници на Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг в София с искане за 10% нарастване на заплатите. Протестиращите се събраха пред постройката на Министерство на финансите, а по-късно поеха на шествие към Народното събрание.

Служителите на реда желаят 10-процентно нарастване на главното им заплащане, което да бъде заложено в държавния бюджет за 2023 година Стачката е проведена от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

Полицаите показаха недоволството си от позицията на министъра на финансите Асен Василев, че не е допустимо ново нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи след миналогодишният им растеж от 20%.

" Категорично ще настояваме до последния вероятен миг това да се случи. Каквото и да приказва господин Василев, посредством нарастване на заплащането се дава една оценка на труда ни. В случай, че това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това смъква мотивацията на чиновниците ", акцентира заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов, представен от БНР.

Протести на служителите на реда и пожарникарите имаше и по-рано този месец. Още на 4 юли чиновниците на Министерство на вътрешните работи желаеха 10% нарастване на заплатите. Тогава те получиха поддръжката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР