Стотици работници излязоха на протест днес и затвориха кръговото движение

...
Стотици работници излязоха на протест днес и затвориха кръговото движение
Коментари Харесай

Работници от „Лукойл Нефтохим“ блокираха изхода на Бургас

Стотици служащи излязоха на митинг през днешния ден и затвориха кръговото придвижване на изхода на Бургас в посока към автомагистрала „ Тракия ”. Организатор на митинга е Синдикатът на българските нефтохимици. Синдикалната организация в рафинерията предизвести още при започване на тази седмица, че е в подготвеност за протестни дейности поради декларираните от ГЕРБ-СДС планове да се възобнови настояването за отпадане на дерогацията за преправка на съветски нефт в незабавен порядък в случай че компанията не внесе дължимите за тази година налози от свръхпечалби във Фонда за енергийна сигурност. По калкулации на ръководителя на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев, отговорностите са над 600 млн. лева От Движение за права и свободи поддържаха настояването за погашение на налозите, а съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски даже излезе с позиция, в която сложи изискване до четвъртък вечер министър председателят Николай Денков да показа документално информация какво се случва по проблема с „ Лукойл “.

От „ Лукойл “ на два пъти дадоха отговор с публични позиции, в които изрично акцентират, че не дължат никакви заплащания към страната.

„ Като счетоводител декларирам, че „ Лукойл-Нефтохим ” не е просрочил нито един налог, всички заплати и осигуровки са импортирани, всички заплати са действителни ”, сподели Анелия Дачева, счетоводител в нефтопреработвателната компания. Тя е един от нефтохимиците, които излязоха на митинг на кръговото кръстовище на Бургас към София, съобщи Нова телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР