Стотици полицаи, подкрепени с хеликоптер, са нахлули в 40 апартамента

...
Стотици полицаи, подкрепени с хеликоптер, са нахлули в 40 апартамента
Коментари Харесай

Зрелищна акция в Барселона: Стотици полицаи ловиха наркотрафиканти

Стотици служители на реда, подкрепени с хеликоптер, са нахлули в 40 жилището в центъра на Барселона при перацията за битка с трафика на опиати. Задържани са към 30 души, се споделя в изказване на районната правосъдна администрация, представено от БГНЕС.
Над 700 чиновници от районните полицейски елементи на Каталуния и повече от 150 служители на реда от общинската полиция в Барселона са взели участие в интервенцията, оповестиха двете полицейски сили в обособени туитове.
Няколко улици в центъра на Барселона са били блокирани от полицейски микробуси.
Жителите на двата централни квартала, които са известни измежду туристите, от дълго време се оплакват, че празни жилища, доста от които са благосъстоятелност на банки и капиталови фондове, откакто пазарът на парцели в Испания се срина преди десетилетие, бяха завладяни от наркотрафиканти и употребявани като места, където се продават или използват опиати. Те споделят, че появяването на по този начин наречените "наркоквартири " е довело до увеличение на обирите, осъществявани против туристите, както и похищенията против магазини от наркомани, търсещи пари за закупуване на дрога. Също по този начин се е нараснало и насилието сред разнообразни банди, занимаващи се с наркотрафик, които се пробват да се наложат в региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР