Стотици полицаи нахлуха в кампуса на Калифорнийския университет в Лос

...
Стотици полицаи нахлуха в кампуса на Калифорнийския университет в Лос
Коментари Харесай

В кампусите в Америка няма място за реч на омразата, заяви Джо Байдън

Стотици служители на реда нахлуха в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където се бяха събрали пропалестински стачкуващи, атакувани предходната нощ от произраелски последователи. Полицаите използваха пикантен спрей и разчистиха барикадите. След конфликтите, кампусът остава затворен през днешния ден и на следващия ден за образователни действия с дребни изключения.





" Има над 30 000 души починали в Газа и голямото болшинство от тях са дами и деца и това е отвратително и като студенти в Калифорнийския университет сме в извънредно добра позиция да създадем нещо по въпроса ", сподели Тейлър Джи - студент в Калифорнийския унивелситет.

Полицията в Ню Йорк раздига палатков лагер на пропалестински настроени студенти в частния Университет Фордам.



В кампусите и в Америка няма място за антисемитизъм и за тирада на омразата, сподели довечера президентът Байдън.

" Ние сме гражданско общество и би трябвало да има ред. През нашата история постоянно сме се сблъсквали с сходни моменти, тъй като сме огромна, разнообразна, свободомислеща и свободолюбива нация ", съобщи Джо Байдън - президент на Съединени американски щати.



Байдън сподели още, че няма да премисли политиката си за Близкоизточния район.

Отвъд океана - пропалестински палатков лагер беше повдигнат и в университета в Нюкасъл, Англия.
Подобно на сътрудниците си от парижкия Институт за политически науки, където млада жена стартира гладна стачка, студенти в института по публицистика във френския град Лил също стачкуваха против войната в Газа и това наложи преустановяване на занятията за през днешния ден.





" Виждаме, че няма действителна битка за оцеляването и добруването на палестинския народ. Като студенти протестираме против позициите на нашето и на израелското държавно управление и медийното отразяване ", уточни Нокс - студентка в Лил.





Повечето стачкуващи приканват за разграничение на образователните заведения от компании, които поддържат Израел и войната в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР