Стотици полети бяха отменени на летищата в Обединеното кралство и

...
Стотици полети бяха отменени на летищата в Обединеното кралство и
Коментари Харесай

Хаос по летищата, влаковете и метрото във Великобритания след юбилея на кралицата

Стотици полети бяха анулирани на летищата в Обединеното кралство и Европа през празничния уикенд. От през днешния ден пасажерите в Лондон са изправени пред съществени усложнения поради стачка, което подсети на британците за вътрешните проблеми на страната след четири дни празнуване на платинения празник на Елизабет II, заяви Блумбърг.

Сред всеобхватното отразяване на националните празненства по случай 70-годишнината от възкачването на кралица Елизабет II на трона, английските медии демонстрираха многочислени фотоси на опашки от разочаровани пасажери на летищата в страната. В петък "Манчестър Ивнинг Нюз " даже излъчи фрагменти, на които се вижда по какъв начин въоръжена полиция е извикана на летището в града, откакто туристи са снимани да пълзят през бариерата на багажната лента в опит да си вземат багажа.

Лондонското летище "Гетуик " заяви, че в неделя са били анулирани 52 заминаващи и 30 идващи полета, доста от които обслужвани от EasyJet, която е свалила общо 80 полета в цяла Европа. На летището в Лутън към 3000 пасажери са били пренасочени след щета в електрозахранването, оповестява „ The Independent”.

Под натиска на авиоиндустрията за облекчение на имиграционните правила и на тапите, държавното управление отвърна на удара и посочи три казуса: Авиокомпаниите са съкратили прекалено много работни места по време на пандемията, не са възнамерявали внезапното увеличение на броя на пасажерите и авиооператорите са продали прекалено много билети.

"Мисля, че съкращенията бяха прекомерно огромни ", съобщи министърът на превоза Грант Шапс по телевизия Би Би Си, отхвърляйки тезата, че Брекзит е значителен фактор за загубата на работни места в бранша. "Ще работим доста интензивно с промишлеността от в този момент до лятото, с цел да сме сигурни, че няма да забележим повтаряне на тези подиуми. "

Летище "Хийтроу " изиска от самолетните компании да понижат до 3 юли с една трета броя на пасажерите, излитащи от терминалите му в избрани часове на деня, заяви лондонският вестник "Таймс ".

През уикенда пътуването по море не беше доста по-добро, като огромните тапи във и към френските пристанища Дюнкерк и Кале способстваха за чувството за безпорядък.
В железопътната мрежа пасажерите на гара Юстън бяха принудени да анулират полети в неделя, откакто операторът Avanti West Coast заяви, че влакът е блъснал човек, заяви „ The Independent”. Десетки пасажери са били блокирани на гарата, а полицията е била извикана, с цел да поддържа реда. В Северна Англия и Шотландия влакът TransPennine Express изпълняваше понижени курсове поради стачката.

А за всички, които възнамеряват да отидат на работа в Лондон в понеделник, проблемите не престават.

Профсъюзът RMT чака 4000 чиновници на метрото да стачкуват, което ще докара до затваряне на голям брой гари, което съгласно транспортната работа на Лондон ще засегне услугите до сутринта на 7 юни. Но в създалия се безпорядък има и един ярък лъч: Стачката няма да се отрази на новата линия "Елизабет ", която свързва западната част на Лондон със Ситито и нататък с Есекс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР