Стотици камиони и автобуси са мобилизирани от превозвачески компании в

...
Стотици камиони и автобуси са мобилизирани от превозвачески компании в
Коментари Харесай

Превозвачите организираха нов протест след конфликта с Кирил Петков

Стотици камиони и рейсове са мобилизирани от превозвачески компании в София, Пловдив, Бургас, Русе, Благоевград и други градове за народен митинг с претенции за освобождение на транспортния бизнес от няколко облагания поради високите цени на горивата. 

Протестът беше проведен няколко дни след провалената среща на премиера, министрите Гроздан Караджов и Николай Събев, и представителите на няколко браншови организации в бранш " Транспорт ". 

Преговорите сред тях завършиха с спор в кабинета на Петков, а запис от размяната на реплики " изтече " от превозвачите към националните медии. 

В София камионите и рейсовете се събраха рано сутринта на Цариградско шосе с желание да се насочат към Министерски съвет и да затруднят придвижването в региона на бул. " Мария Луиза " и ул. " Раковски ". 

В Пловдив протестиращите са спрели транспортните средства по входовете на града, без непосредствено да блокират придвижването, само че основават спънки за трафика. 

В Бургас над 300 камиона са извадени на околовръстния път поради националния митинг. Автобусните и пътническите транспорти не са спрели работа, оповестява БНР. 

В Русе превозвачите също провеждат протестно шествие в града, като декларират подготвеност да продължат с демонстрациите всеки ден до края на седмицата, оповестява " Русемедиа ". 

Исканията на транспортните компании са за краткотрайно унищожаване на акциза за горивата, унищожаване на цената за биокомпонентата и отсрочване на плануваното разширение на тол системата. 

Протестът получи поддръжка от страна на КРИБ във вторник. 

" Този митинг на превозвачите е начало и на декларираните от страна на национално представителните организации на работодателите протестни дейности с искане към държавното управление за незабавното компенсиране на свръхвисоките цени на електрическата енергия и природния газ, както и за прекъсване обедняването на нацията ", се споделя в декларация на работодателската организация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР