Стотици жители на Бяла, близки, приятели и съученици изпратиха в

...
Стотици жители на Бяла, близки, приятели и съученици изпратиха в
Коментари Харесай

Стотици приятели изпратиха Алекс в последния му път

Стотици поданици на Бяла, близки, другари и съученици изпратиха в последния му земен път 18-годишния Алекс Ангелов.

Момчето, което следващата година трябваше да е зрелостник, умря в събота в русенската болница, където бе настанен в сериозно положение след побой от роми.

Инцидентът стана към 5,50 часа на 8 юли в центъра на Бяла. На излизане от локалната дискотека група Роми поискали цигара от Алекс, а той им споделил, че няма. Тогава 32-годишният Валентин Маринов блъснал в главата Александър, момчето паднало и си блъснало главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, само че той е бил предотвратен.

Поклонението се състоя в църквата в Бяла, а хората не сдържаха сълзите си поради нелепия метод, по който младежът си отиде, оповестиха БНР и русенската телевизия TVN. Близките му пък не премълчаха огорчението си от неработещите институции.

Панайот Панайотов, чичо на Алекс, насочи посредством медиите обръщение към премиера Бойко Борисов: „ да им дава повече помощи на съдиите и въобще да не ги съдят. Това не е страна! Предайте от мене буквално. “

Съученици на Алекс от гимназията "Панайот Волов " бяха безсилни в тъгата си по изгубения другар. Ето по какъв начин ще го запомнят те: "Алекс ми беше като брат ". "Добър. Какво може да бъде едно 18-годишно момче ". "Нямам думи. Искаме да се открие виновника и да си получи заслуженото ".

Въпреки че има арестуван, в градчето се приказва, че освен 32-годишният Валентин е биячът.

"Така се приказва – че е имало и други. Той (задържаният - бел.ред) малко не бил добре с главата и гледат да го изкарат неуравновесен – това се приказва сега. Той не е добре, той с здравно ще излезе и ще го изкарат несъответстващ – това е мнението на всички в града ", сподели един от жителите на Бяла, които бяха пристигнали, с цел да изпратят Алекс в последния му път.

Със случая към този момент се занимава Окръжната прокуратура в Русе, а обвиняването против Валентин Маринов е преквалифицирано от причиняване на междинна телесна щета в ликвидиране по хулигански подбуди. Новото обвиняване планува и най-тежкото наказване - пожизнен затвор за причинителя.

В знак на съпричастност към скръбта на фамилията всички културни прояви в Бяла до края на седмицата са анулирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР