Стотици хонконгски протестиращи блокираха днес железопътния транспорт в сутрешния час

...
Стотици хонконгски протестиращи блокираха днес железопътния транспорт в сутрешния час
Коментари Харесай

Демонстранти блокираха жп транспорта в Хонконг

Стотици хонконгски протестиращи блокираха през днешния ден железопътния превоз в утринния час пик. Тази поредна антиправителствена акция в някогашната английска колония провокира безпорядък в пътуванията, съобщи Ройтерс.

Активисти блокираха вратите на влаковете и предизвикваха комплициране в железопътния превоз. Това принуди стотици хора да си тръгнат от жп гарите и да търсят различен транспорт.

" Не знаем какъв брой дълго ще останем тук, нямаме водач, както виждате, в този момент това е всеобщо придвижване ", сподели Шарън, 21-годишна маскирана протестираща, която пожела да се показа единствено с това име. " Не желаеме да сътворяваме неудобства на хората, само че би трябвало да накараме управляващите да схванат за какво протестираме. Ще продължим с това, до момента в който е нужно ", добави тя.

Други скандираха " Освободете Хонконг " и " Революцията на нашето време ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Железопътният оператор Ем Ти Ар съобщи, че придвижването на влакове по някои линии е нарушено и прикани хората да търсят други типове превоз.

Хонконг, който бе върнат на Китай през 1997 година, е обзет от най-тежката си политическа рецесия от десетилетия след два месеца на все по-насилствени митинги, представляващи съществено предизвикателство за ръководещите в Пекин от Китайската комунистическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР