Стотици хиляди напуснаха индустрията, конкуренцията за камериерки и сервитьори е

...
Стотици хиляди напуснаха индустрията, конкуренцията за камериерки и сервитьори е
Коментари Харесай

Хотелиери в САЩ: Гостите се завърнаха, но работниците ги няма

Стотици хиляди напуснаха промишлеността, конкуренцията за камериерки и сервитьори е яростна, споделят браншовици

Хотелите в Съединени американски щати, които остават под въздействието на насъбраното търсене на пътувания с развлекателна цел, не съумяват да намерят задоволително чиновници, с цел да могат обектите да работят безпроблемно, написа.

Стотици хиляди чиновници в хотели напуснаха промишлеността от началото на пандемията. Към юни в бранша на настаняванията са били заети към 1,7 млн. души в цялата страна, което е спад с към 16% по отношение на юни 2019 година, сочат данни на американското Бюро за трудова статистика.

„ Къде отидоха всички? “, пита Сюзън Бъкли, вицепрезидент за храните и напитките в бутиковия бранд Асе Hotel Group. „ Служителите в бранша на настаняванията изчезнаха “, добавя тя.

Ръководителите на хотели покачват заплатите и усилват придобивките, само че съгласно мнозина тези дейности не са задоволителни, с цел да привлекат хора или да ги накарат да останат. Някои обекти понижават услугите или се обръщат към технологиите, с цел да смекчат дефицита на работна ръка.

След като се сринаха при започване на пандемията, пътуванията с развлекателна цел мощно се възвръщат, а бизнес пътуванията също демонстрират признаци на възобновяване. Търсенето тласка цените нагоре, като междинната цена на стая дневно в четирите седмици до 16 юли е достигнала 156 $, или растеж със 17% по отношение на същия интервал на 2019 година, сочат данни на компанията за разбори STR.

В същото време заетостта на стаите е с 4,5 процентни пункта под равнището преди три години, демонстрират данните на компанията. Анализаторът от Truist Securities Патрик Сколс разяснява, че някои хотели с цялостен набор от услуги продават по-малко стаи, в сравнение с биха могли въз основа на търсенето, частично тъй като нямат задоволително камериерки, които да ги чистят.

Допитване от май на Американската асоциация на хотелите и местата за настаняване (AHLA) е открило, че 97% от интервюираните регистрират дефицит на чиновници, а над половината дефинират почистването на стаите като най-критичното предизвикателство. За да набират чиновници множеството хотели покачват заплатите и оферират по-гъвкаво работно време, а някои усилват придобивките, демонстрира допитването на AHLA.

Асе Hotel, който ръководи осем хотела в целия свят, в това число пет в Съединени американски щати, е повишил заплащането с 5 $ на час или повече - според от позицията - и предлага бонуси за привличане на още чиновници, отбелязва Бъкли.

Предизвикателствата с наемането на нови хора отсрочват откриването на заведения за хранене в нови обекти, значително, тъй като новонаетите лица нямат опит и се изисква по-продължително образование, прибавя тя.

Конкуренцията за чиновници е яростна. Ресторант може да изгуби половината от чиновниците си, в случай че хотел надолу по улицата стартира да заплаща с 1 $ повече на час, споделя Бъкли. Служители на Асе са получили за задача да дебнат евентуални претенденти за работа, в това число посредством раздаването на специфични карти за наемане на работа на сервитьори, които са ги впечатлили, когато са се хранили на открито.

Броят на чиновниците, напускащи промишлеността с места за настаняване и сервиране на храна, доближи исторически връх през ноември предходната година, сочат данни от формалната статистика. Първоначални числа за май, най-скорошните налични, демонстрират, че над 760 хиляди души са напуснали промишлеността, което е покачване с 10% по отношение на май 2019 година

Въпреки че цените на стаите нарастват, дефицитът на чиновници кара доста хотели да понижават удобствата, в това число ежедневното разчистване, обслужването на стаите и работното време на ресторанта. Туристите наподобява виждат това. Цялостното удовлетворение на гостите на хотелите е намаляло с осем пункта през предходната година, демонстрира най-новият показател J.D. Power на задоволството на гостите на хотели в Северна Америка.

Някои оператори на хотели се насочват към технологиите за помощ. Marriott International усъвършенства мобилното си приложение, което гостите могат да употребяват, с цел да се чекират и да получат достъп до стаите си, както и да пишат до рецепцията и да желаят спомагателни одеяла или възглавници, да вземем за пример, заяви говорителка на веригата.

Hilton Worldwide Holdings основава партньорство в някои хотели с платформата DailyPay, която разрешава на чиновници да наблюдават и получават достъп до заработените си пари всекидневно, вместо да чакат обичайния ден за заплата. Компанията следи по-слабо текучество измежду чиновниците, които са се записали в програмата, оповестява Кристин Магинис, старши вицепрезидент на отдела за човешки запаси, разбори и нововъведения.

Някои хотели, ръководени от Davidson Hospitality Group, употребяват роботи, с цел да понижат работата на хората, оповестява представител. В хотел Hilton Resort & Spa в Карлсбад, щата Калифорния, робот на име Алфред пее и танцува, откакто достави консумативи в стаите на гостите. Роботът е шлагер измежду децата и оказва помощ за повишението на приходите от магазина за дарове, като в това време понижава нуждата от хора, които да правят работата му, оповестява говорителка.

Роботите се употребяват съществена за почистване с прахосмукачка. В Hyatt Regency Boston Cambridge два робота на SoftBank Robotics обикалят балните зали и коридорите със стаи за посетители, като сканират QR кодове, конфигурирани в цялата постройка. Робот, който не се нуждае от включване или изключване, до момента в който се движи и дава отговор на претенции на гостите, може да почисти с прахосмукачка един етаж за 45 минути по отношение на 1,30 часа за камериерките, споделя говорителката на Davidson Hospitality.

Въпреки тези старания провокациите с работната ръка пред хотелиерската промишленост остават обилни, отбелязва Грегъри Милър, анализатор на хотелите в Truist Securities. Натискът надали ще се смекчи, в случай че повишаване на безработицата не върне чиновници към работни места, които в този момент те заобикалят, добавя той. Смекчаването на имиграционните политики също може да помогне за запълване на отворени работни места, изключително за камериерки с по-ниско възнаграждение, смята Милър.

В същото време камериерките и готвачите, които към този момент бяха изправени пред тежки условия на труд в хотелите, в този момент би трябвало да се оправят с двойна работа поради дефицита на чиновници, споделя Д. Тейлър, президент на профсъюза Unite Here, представляващ чиновниците в хотели в Съединени американски щати и Канада.

Чан Чън, пазач в два хотела с
казина в Атлантик Сити, щата Ню Джърси, е в промишлеността от 2015 година и споделя, че в последно време работи повече, в това число извършва отговорности отвън трудовата му характерност. Освен че изпитват дефицит на чиновници, мениджърите не образоват новите хора задоволително добре, споделя Чън.

„ Надявам се да образоват повече хора по-професионално. Не е постоянно по отношение на хората, които в действителност знаят какво вършат и работят интензивно “, добавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР