Стотици близки, роднини, приятели, съотборници и футболни хора изпратиха Красимир

...
Стотици близки, роднини, приятели, съотборници и футболни хора изпратиха Красимир
Коментари Харесай

Футболна България изпрати Краси Безински

Стотици близки, родственици, другари, съотборници и футболни хора изпратиха Красимир Безински в последния му път. Защитникът от славното потомство на ЦСКА, играл и за националния тим, умря в понеделник на 57 година До цесекарите имаше и левскари, тъй като с огромното си сърце и стоманен темперамент той завоюва почитание и другарство от всички. Безински бе изпратен в последния му път от огромни играчи, както и почитатели на ЦСКА, а и от " сините " Томас Лафчис, Емил Велев, Станислав Ангелов, Константин Папазов-Тити. Баскетболният експерт в никакъв случай не е крил, че като юноша е подкрепял " алените " поради обичания му състезател - Безински. Легендарни фигури като Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Стоян Йорданов, Пламен Марков, Джони Велинов, огромни имена като Лъчезар Танев и Спас Джевизов, Методи Томанов, бащата на Димитър Бербатов - Иван, Георги Илиев-Майкъла и други, пристигнаха за последно " довиждане " с Краси.

Безински е единственият футболист, който има два изиграни полуфинала в Европа с екипа на " алените ". Във визитката си имаше още 5 трофеи на България с ЦСКА, както и 6 Купи на България. Част от златния отбор през 80-те, който отстрани еврошампионите Ливърпул и Нотингам.

" Бог да го елементарни. Оставил е доста материал в своя живот и изключително за спорта. Младите би трябвало да си го спомнят поради характера му ", сподели Димитър Пенев на поклонението.

" Човек, на който можеше да се разчита в тежък миг ", добави футболният управител Лъчезар Танев.

Феновете на ЦСКА и клубът сервираха венци с червени ленти пред църквата " Св. София ", където бе поклонението. Погребението беше през вчерашния ден в родния му Благоевград.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР