Стотици българи излизат на протест в Германия, заради мистериозната смърт

...
Стотици българи излизат на протест в Германия, заради мистериозната смърт
Коментари Харесай

Шест месеца след смъртта на Рефат от Пловдив: Близките му продължават да твърдят, че е бил убит

Стотици българи излизат на митинг в Германия, поради мистериозната гибел на пловдивчанина Рефат Сюлейман. Припомняме, че тялото на 26-годишния българин бе открито на 17 октомври предходната година, след тридневно полицейско претършуване на територията на завода на ThyssenKrupp в Брукхаузен, където Рефат е бил назначен като чистач.
Прочетете още
Протестът ще се организира на 26 март пред прокуратурата в град Дуисбург, алармираха до TrafficNews околните на мъжа. Това ще е вторият митинг, който упорства за „ транспарантно следствие ” на случая и обективни условия на труд за служащите мигранти, като предният подобен митинг събра над 1000 индивида.

Въпреки изказването на полицията, че мъжът се е задушил, до момента в който е почиствал един от басейните, околните на Рефат разясниха пред медията ни, че не имат вяра на тази версия и са сигурни, че има интервенция на друго лице.

„ Ако рухването на Рефат в басейна с шлака е било случай, както твърди полицията, за какво е бил оставен да работи самичък, откакто заводските правила изискват непрекъснат контрол и придвижване на служащите по двойки? Освен това, в случай че тялото му е лежало цели три дни в басейна, за какво единствено лицето и горната част на гърдите му са покрити с пълен и неотстраняем пласт черна шлака, както се вижда от непубликувана фотография, направена след гибелта му? ”, пита Полина Манолова, която е член на „ Столипиново в Европа “.

Точните условия към гибелта на Рефат остават неразбираеми и до през днешния ден, твърди фамилията му. Публичните описания на полицейските управляващи до момента остават извънредно неразбираеми. Докато показват трудова акцидент като причина за гибелта, те оставят значими въпроси без отговор, което надълбоко тревожи някогашните му сътрудници и околните му. Тези въпроси се отнасят главно до безвредните условия на труд и защитните ограничения за сигурност в ThyssenKrupp-Steel.

Близките на Рефат настояват, че повече от една трета от служащите мигранти в Дуисбург са наети от организации за краткотрайна работа или „ експлоататорски подизпълнители ”, които постоянно заплащат по-малко от половината от заплатите на директна претовареност. Те също по този начин не оферират сигурност на работа и нормално не заплащат обществени осигуровки.

„ Въпреки че точните условия на гибелта на Рефат към момента не са известни, няма подозрение, че неприятните условия на труд, усложнени от присъединяване на подизпълнители, имат голямо влияние върху здравето и сигурността на служащите ”, пишат околните му.

Липсващите доказателства като записите от охранителните камери и показанията на сътрудници на Рефат, укрепват спекулациите измежду околните към случилото се.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР