Стотици аплодираха първия патриотичен концерт-спектакъл “Пазителите“ на Фондация Нашият дом

...
Стотици аплодираха първия патриотичен концерт-спектакъл “Пазителите“ на Фондация Нашият дом
Коментари Харесай

Стотици аплодираха първия патриотичен концерт на Фондация „Нашият дом е България“

Стотици приветстваха първия родолюбив концерт-спектакъл “Пазителите “ на Фондация „ Нашият дом е България “ на сцената на летен фестивал „ Опера на върховете “ на белоградчишката цитадела, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той е първият от общо четири концерта, които ще види публиката под намерено небе измежду неповторимата природа на белоградчишките скали. Спектаклите са част от летния фестивал " Опера на върховете ", в програмата на който Фондацията се включва за първи път с християнски и патриотични концерт-спектакли, сподели за Българска телеграфна агенция продуцентът и режисьор на спектаклите Пламен Мирянов.

Спектакълът " Пазителите " бе открит от видинския митрополит Даниил, кмета на Община Белоградчик Борис Николов и Пламен Мирянов. Мирянов, основател и създател на Фондация " Нашият дом е България ", в своето слово при откриването сподели че " съществена цел на концертите спектакли е издигане националния дух на българите, разпространение хубостта на Родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и културата на България ".

Концертът " Пазителите " е по музика на Георги Андреев и в него участваха Смесен хор на БНР, Прабългарска школа " Багатур ", хор " Св. Йоан Кукузел ", Врачанската филхармония, Женски хор " Ваня Монева ", Янко Лозанов, Пламен Бейков, Димитър Селенски, Любомир Петкашев, Йордан Биков, Веселин Калановски, Пламен Миранов и други

Сценаристи на четирите концерта са Татяна Пандурска, доцент Павел Павлов, Георги Тодоров, Пламен Мирянов и доцент Венцислав Каравълчев, оповестяват уредниците от фондация „ Нашият дом е България “ на страницата си във Facebook.

Концертите са отдадени на 13-вековната история на България, на Църквата Христова, 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска, 137 години от Съединението на Република България и на любовта към Бог и родно място.

Естествен фон са Белоградчишките скали и публиката по време на спектаклите се наслаждения и на огромни възстановки на борби от Първото българско царство и на древен събития.

В спектаклите са включени исторически, литературни и древен текстове, авторски музикални и танцови творби. На откритата сцена следва публиката да види Деси Добрева, Невена Цонева, отбор " Българе ", " Традиция ", отбор " София 6 ", Софийския духовнически Хор, оркестъра при отбор " Филип Кутев ", квартет „ Армейска ария “, Женски Хор „ Нуша “ и други

Следват концертите „ С нами Бог “( на 1 септември), „ Моя антична земя “ (2 септември) и “Химн на любовта “( 3 септември).

Билети за концертите могат да се закупят онлайн, на касите на Софийска опера и балет и в Туристически информативен център – Белоградчик.

Началото на спектаклите е от 19:30 ч., прецизират уредниците.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР