Стопкадри Нова ТвВиктор Николаев поиска да разбере от здравния министър

...
Стопкадри Нова ТвВиктор Николаев поиска да разбере от здравния министър
Коментари Харесай

Здравният министър обяви новите заплати на лекари, сестри и шофьори в Спешна помощ

Стопкадри Нова Тв

Виктор Николаев изиска да разбере от здравния министър какво се случва Спешна помощ, откакто има коли за спешна помощ, само че няма водачи.

Както казахте, коли за спешна помощ има, екипи  няма. Аз бях подложен на една огромна офанзива от профсъюз „ Защита “, който съставлява водачите в Спешна помощ. Ако има коли за спешна помощ, значи там има водачи, в случай че няма медицински екипи, това е огромен проблем, отговори проф. доктор Христо Хинков.

Тоест, имате водачи задоволително или не задоволително, само че нямате екипи, последва нов въпрос на Николаев.

Заплашват, че ще изоставен и ще останем без водачи в Спешна помощ. Ние вършим всичко допустимо да увеличим заплатите на целия личен състав, само че техните претенции са такива, че в последна сметка, в случай че ги приемем, съвсем ще се изравни заплатата на здравна сестра, работеща в Спешна помощ и водача, добави Хинков.

Той разкри и новите заплати на медицинските лица в Спешна помощ.

Основната брутна заплата на водач в Спешна помощ става 1500 лв., а като прибавим клас и спомагателни натрупвания, тя ще се приближи минимум до 2000 лв. брутна заплата. Лекар с две специалности ще получава 3300 лв. съществена заплата, а по-късно има и клас, а експерт по здравни грижи, сестра, ще взема 2245 лв., призна проф. доктор Христо Хинков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР