Стопкадри Нова ТвИзраелските сили водят уличния сражения в град Газа

...
Стопкадри Нова ТвИзраелските сили водят уличния сражения в град Газа
Коментари Харесай

Гласът на израелската армия: „Хамас“ изгуби контрола си на север в Газа

Стопкадри Нова Тв

Израелските сили водят уличния сражения в град Газа с бойци на „ Хамас “, които употребяват тунели и устройват засади.



Според източници от групировките „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “ израелските танкове са срещнали сериозна опозиция.

Междувременно към 50 000 палестинци се избягали от зоните на сраженията в северната част на линията Газа, откакто в сряда  Израел отвори за четири часа кулоар за евакуация.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи още веднъж, че първо би трябвало да бъдат освободени заложниците в Газа, преди да се мисли за каквото и да било помирение.



Така той опроверга появилите се клюки за договаряния за филантропично помирение в подмяна на стартирането на 15 от похитените от „ Хамас “.



Видях 50 000 поданици на Газа, които се изтеглиха от северната част на линията към южната. Те го вършат, тъй като схващат че „ Хамас “ е изгубил контрола си на север и че югът е по-безопасен. Там получават медикаменти вода и храна, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари, представен от Нова Тв.

Ще продължим да улесняваме притока на филантропична помощ на юг и ще продължим да позволяваме на жителите на Газа да се измъкват от лапите на „ Хамас “ от северната част на линията към южната. „ Хамас “ загуби надзор и продължава да го губи на север, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР