Стопкадър novini.bgПравосъдният министър обяви важна новина за избора на нов

...
Стопкадър novini.bgПравосъдният министър обяви важна новина за избора на нов
Коментари Харесай

Славов: Аз и колеги от ВСС смятаме, че процедурата за нов главен прокурор трябва да бъде прекратена

Стопкадър novini.bg

Правосъдният министър разгласи значима вест за избора на нов основен прокурор.

Решението на Конституционния съд може да спре почнали процедури в самия Висш правосъден съвет, като да вземем за пример процедурата за избор на нов основен прокурор, която съгласно мен и други сътрудници в Съвета би трябвало да бъде спряна. Това съобщи пред публицисти министърът на правосъдието Атанас Славов. 

След извършена среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е бил реализиран консенсус за трите съществени посоки на конституционната промяна. Те са разговаряли и за управническата стратегия на държавното управление. " Конституционните промени би трябвало да имат три акцента: цялостното делене на Висш съдебен съвет на обособен Съдебен и обособен Прокурорски съвет, ограничение на функционалностите на основния прокурор и въвеждането на някаква форма на самостоятелна конституционна тъжба, т.е. директен достъп на жителите до Конституционния съд ", изясни той, написа novini.bg.

" Обединихме се към концепцията, че упоритостта ни е юли месец да има иницииран план за конституционни промени. Амбицията е за 180 гласа бърза писта. ", добави Славов и добави, че това е пресечната точка, която легетимира ръководството.

В идващите дни ще се проведат срещи и с Българска социалистическа партия и " ИТН " и Движение за права и свободи. 

" Нашата цел е България да има реформаторско ръководство.В рамките на седмицата ще сезирам Върховен административен съд във връзка с избора на господин Сарафов: четвъртък или петък ", разгласи още Атанас Славов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР