Стопанският факултет на Софийския университет и ЧЕЗ подписаха споразумение за

...
Стопанският факултет на Софийския университет и ЧЕЗ подписаха споразумение за
Коментари Харесай

ЧЕЗ и Стопанският факултет на Софийския университет подписаха споразумение за стратегическо партньорство

Стопанският факултет на Софийския университет и ЧЕЗ подписаха съглашение за стратегическо партньорство за подготовка на висококвалифицирани експерти в региона на стопанската система, ръководството и моделирането на огромни данни в бизнеса. Договорът беше подписан на публична гала на 27.01.2021 година в Стопанския факултет от районния управител на ЧЕЗ за България Карел Крал и декана на факултета доцент доктор Атанас Георгиев.
„ Целта на сдружението като виновен корпоративен жител е да обезпечи подобаваща среда и да даде благоприятни условия за професионално и личностно развиване на младежите и експертите. За постигането на тази цел ЧЕЗ интензивно сътрудничи с висшите образователни заведения. Партньорството ни е ориентирано към осъвременяване на образователните стратегии и задържане на младежите в България “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.
„ Българските енергийни компании се нуждаят освен от електроинженери, само че и от икономисти със задълбочени знания в региона на финансите, действието на тържищата, разбор на данни, както и с умения да водят бизнес договаряния. Готови сме да предоставим отлични благоприятни условия за рационализиране и развиване “, добави Владимир Дичев – изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Трейд България “ - първия лицензиран търговец на електрическа сила на крайни клиенти в България, който сега е водещ снабдител на свободния пазар.
„ Днес Стопанският факултет подписва още едно стратегическо партньорство с водеща интернационална компания. Това е естествено продължение на досегашните ни взаимни начинания с сдруженията от групата на ЧЕЗ в България за обогатяване на образователното ни наличие с материали и гост-лекции, за следдипломна подготовка и за възстановяване на опциите за професионална реализация на нашите студенти. Темата за енергийните пазари и климатичните политики е водеща за нас и с днешното съглашение чакаме да затвърдим лидерската си позиция в тази област “, сподели доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет.
ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е дълготрайното партньорство с професионалните гимназии и висшите образователни заведения. През 2020 година ЧЕЗ сътвори профилиран уебсайт „ Енергия за бъдещето “, посредством който да насърчи и стимулира младежите да изберат електроенергетиката за своя кариера.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР