Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов реализира на 100%

...
Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов реализира на 100%
Коментари Харесай

Стопанска академия реализира 100% от утвърдения от МОН план-прием на студенти

Стопанската академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов осъществя на 100% субсидирания от страната банкет на студенти за академичната 2017-2018 година в ОКС „ бакалавър ” и ОКС „ магистър ”. Това разгласи зам.-ректорът по студентка политика и институционални връзки, доцент доктор Николай Нинов.

 Стопанска академия осъществя 100 % от одобрения от МОН план-прием на студенти

Той разясни, че съгласно данни на Министерството на образованието и науката, единствено 8 от 52 държавни висши учебни заведения са изпълнили утвърждения им план-прием. Доц. доктор Нинов регистрира резултатите от завършилата кандидатстудентска акция за актуалната образователна година и идния старт на новата акция.

По отношение на приема в ОКС „ бакалавър ”, Галя Божкова, която е началник Отдел „ Бакалавърско и магистърско образование ” разясни, че от кандидатствалите над 1100 души, по държавна поръчка са признати 524 в постоянна форма на образование и 140 в задочна, а в платено образование са записани 11 за постоянна форма и 156 в задочна. Най-високият бал при класираните студенти за постоянно образование е 29,92 (при оптимален 30), а за задочно е 29,89. Общият брой на записаните първокурсници в ОКС „ бакалавър ” е 831 във всички специалности и форми на образование. Сред претекстовете да изберат свищовското висше учебно заведение, първокурсниците показват високата оценка на работодателите за ученици на Стопанска академия и желания при наемане на работа, отличната известност на дипломиралите се, перспективните благоприятни условия за кариерна реализация, престижа на добитото обучение във висше икономическо учебно заведение с над 80-годишни обичаи.

 Стопанска академия осъществя 100 % от одобрения от МОН план-прием на студенти

Освен, че е изпълнен на 100% приемът по държавна поръчка в ОКС „ магистър ”, шефът на Центъра за отдалечено образование доц.д-р Драгомир Илиев регистрира и растеж на признатите в платена форма, при наклонност на спад през предходните години. Тези резултати доцент Илиев изясни с подхванатите промени, измежду които е и нова платформа за отдалечено образование. В приема на магистри-икономисти в отдалечено образование – 658, има растеж от 7,2%, а при неикономистите растежът е доста по-значителен – 53,4%

Сред осъществените действия са националните училищен надпревари, в които Стопанска академия е пионер. Проведените четири надпревари в 13 стопански посоки са привлекли за присъединяване над 650 средношколци от 36 града и 51 учебни заведения. Кандидатстудентски турове, в които се показва просветителното портфолио, са осъществени в 63 обитаеми места, където са извършени срещи в 272 учебни заведения. От локалните офиси в София и Бургас са посетени други 50 учебни заведения. Представители на Академията са взели участие и в национални изложби, отдадени на висшето обучение. „ Изпълнението на приема за образователната 2017-2018 година беше извънредно съществено признато от нас, тъй като са факт демографската рецесия, огромната конкуренция сред университетите на европейския пазар, изкушението на средношколците да обитават в чужбина и там да се образоват ”, съобщи доцент Нинов.

Във връзка с идния в средата на ноември старт на Кандидатстудентска акция 2018, бе показана и визуализацията на новия слоган на Стопанска академия – „ Инвестирай в себе си при нас! ”. Всеки подробност в показаните плакати е обвързван със свищовското висше учебно заведение и реализираното в него образование в направленията „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ”. Идеята за инвестиция е показана посредством академична барета под формата на касичка и златна монета, в комбиниране с крайния артикул – дипломата за висше обучение на Стопанска академия и Европейско дипломно приложение. Плакатът е с QR-код, който младежите могат да употребяват посредством мобилните си или смарт устройства с цел да получат достъп до мечтаната информация от уеб страницата на свищовската Академия – www.uni-svishtov.bg

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР