Стопаните, които умъртвиха доброволно прасетата си, ще получат по 300

...
Стопаните, които умъртвиха доброволно прасетата си, ще получат по 300
Коментари Харесай

Изплащането на обезщетения за евтаназираните прасета ще започне след 1 септември

Стопаните, които умъртвиха непринудено прасетата си, ще получат по 300 лв.. Очаква се изплащането на парите да стартира след 1 септември. Продължава умъртвяването и загробването на прасетата в свинекомплекса в село Караманово, Русенско. До края на седмицата то би трябвало да завърши.

На територията на региона досега са евтаназирани 72 хиляди свине. Индустриалната плантация в Голямо Враново продължава съпротивата си против заповедта за евтаназията на всички 28 хиляди животни там. Според шефа на свинекомплекса Вихрен Димитров от месец насам там няма болни животни и казусът е друг от другите наранени ферми.

Свинекомплексът в село Голямо Враново, където досега са унищожени 12 хиляди животни, би трябвало да продължи да извършва заповедта на БАБХ и да евтаназира свинете, тъй като тя не е анулирана. 

Доктор Георги Чобанов от Българската организация за сигурност на храните разяснява, че болестта не се демонстрира при всички прасета, само че това се случва поетапно. Той даде образец със случаите по дивите прасета в Русенска област, където се появяват нови диви прасета, които се оказва, че са инфектирани.

" Законодателството е изрично ясно. Всяка една плантация, в която е установено болестта, се смята за инфектирана, и по този метод би трябвало да бъде ликвидирано огнището, което включва всички налични животни ", сподели доктор Чобанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР