Столичният общински съветник и председател на ВМРО - София Карлос

...
Столичният общински съветник и председател на ВМРО - София Карлос
Коментари Харесай

Контрера: ГЕРБ и ДБ си играят с огъня за финансирането на транспорта в столицата

Столичният общински консултант и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация - София Карлос Контрера повдигна тематиката за проблемите в публичния превоз в ефира на радио „ Фокус “. Според него ГЕРБ и „ Демократична България “ приготвят и се канят да одобряват финансови параметри, които ощетяват публичния превоз. Щели да предложат понижение на възнаграждението на общинските „ Столичен автотранспорт “ и „ Столичен електротранспорт “ с 40 до 50 стотинки на километър.

Според Контрера през декември е доста евентуално да не могат да се платят и заплатите на служащите в публичния превоз. Той напомня, че считано от 1 септември влиза в действие нарастване на заплатите в градския превоз със 150 лв. на човек. В същото време цените на горивата потеглят нагоре, лихвите по заемите се усилват (общинските сдружения имат контракти за заеми и лизинг), инфлацията още веднъж потегля нагоре, което ще оскъпи и доставките на части и консумативи. Открит е и въпросът с неналичието на водачи.

Според съветника от Вътрешна македонска революционна организация обстановката в публичния превоз е напрегната, а „ Московска “ 33 бяга от решенията, да не кажа, че в последните месеци с бездейност или с някои дейности задълбочава рецесията.

Изключително съм изумен, че се приготвя отчет за публичния превоз, в който парите за „ Столичен автотранспорт “ и „ Столичен електротранспорт “ се понижават. Говоря за икономическата рамка, която пишат или са написали заместник-кметът по превоза и новият ръководител на транспортната комисия. Да намаляваш възнаграждението на превозвачите в тази обстановка, когато всичко отново стартира да се подвига е неуместно. Вдигат се цени на природен газ, на горива и смазочни материали, на части. От 1 септември влиза в действие и второ нарастване на заплатите в превоза със 150 лева на чиновник. Дружествата не просто имат непогасени отговорности, само че и регистрират загуба. Кредитори са почнали насилствени производства по събиране на отговорности. Както върви, през декември месец няма да бъдат платени заплатите на служащите заради липса на пари и запорирани сметки. Това е обстановката. Над 200 души липсват в „ Столичен автотранспорт “ към този момент, към 100 в Електротранспорта. Как ще се извършва транспортната задача? Да Ви преведа - летни написания, разредени шпации на придвижване, висене по спирките. В същото време има и проблем с техническото положение на рейсовете, разяснява Карлос Контрера.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР