Столичният общински съвет все решение главният архитект на София да

...
Столичният общински съвет все решение главният архитект на София да
Коментари Харесай

Търсят с конкурс какво да бъде бъдещето на пространството около Паметника на Съветската армия

Столичният общински съвет все решение основният проектант на София да организира конкурс за бъдещето на пространството към Паметника на Съветската войска. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, откакто държавното управление промени статута на монумента, с което Столичната община към този момент ще има право да се разпорежда с паметника и терена към него, написа БНР.

„ Преди месеци Столичният общински съвет към този момент изцяло аргументирано и квалифицирано писмено взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска. Изпратих това решение към регионалния шеф. Сега виждам напъните на сегашния регионален шеф да се придвижи и се надявам, че ще успеем да осъществим решението “, добави Фандъкова.

Областната администрация на София е изпратила две писма до Столична община и до Националната изложба, с цел да бъде намерено място за запазване на орнаментите и самия монумент на Съветската войска. Сега се чака до месец да излезе Акт за държавна благосъстоятелност и настрана да се реши къде ще бъдат съхранени монумента и всичките негови елементи. 

Днес с искане за незабавно преместване на паметника събра на митинг жители, проведени от придвижване „ Боец “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР