Столичният общински съвет (СОС) прие решение, с което се въвежда

...
Столичният общински съвет (СОС) прие решение, с което се въвежда
Коментари Харесай

СОС ограничава скоростта на електрическите тротинетки

Столичният общински съвет (СОС) одобри решение, с което се вкарва ограничаване на скоростта на електрическите тротинетки в София . Това съобщи БНР.

Също по този начин бе признат и правилник за тяхното паркиране. Председателят на СОС Георги Георгиев съобщи, че в парковете оптималната позволена скорост ще бъде 5 км/ч . Той разясни, че ще има обособени зони за по-ниска скорост.

Максимално позволената скорост е 25 км/ч. Водачите под 18 година наложително би трябвало да са с каска. За нарушителите са планувани санкции.

По думите му има десетки произшествия с ударени деца.

Ние контролираме притежателите на фирмите за тротинетки чартърен неотложно след влизане в действие на Наредбата, т.е. след периода, който сме им дали, да вкарат софтуерните ограничавания такива, каквито имат техните компании в цяла Европа: в паркове, градини, пешеходни пространства, скоростта е ясна - 5 километра в час, посочи Георгиев.

Той уточни, че ще има опция да се подават сигнали за погрешно паркирани тротинетки , с цел да могат да бъдат прибирани от мобилните екипи на притежателите на тротинетки, които ги отдават чартърен.
 Забраняват ел. тротинетките в паркове и по тротоари в София
Забраняват ел. тротинетките в паркове и по тротоари в София

Предлага се оптималната скорост от 25 км/ч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР