Столичният общински съвет (СОС) гласува да бъде освободен д-р Румен

...
Столичният общински съвет (СОС) гласува да бъде освободен д-р Румен
Коментари Харесай

СОС реши: Д-р Таня Андреева ще ръководи Шейново до избора на нов директор

Столичният общински съвет (СОС) гласоподава да бъде освободен доктор Румен Велев от длъжността на изпълнителен шеф на Втора АГ болница „ Шейново “, съобщи Българска телеграфна агенция. Докладът за освобождението му беше наново гласуван от СОС, откакто беше върнат за преразглеждане от регионалния шеф на София.

От „ Шейново “ обявиха преди дни, че след подадена тъжба от доктор Румен Велев, регионалният шеф на София дефинира първичното решение на СОС за непозволено, а Софийският градски съд стопира вписването на доктор Таня Андреева за изпълнителен шеф на болничното заведение.

В понеделник работещи в болница „ Шейново “ оповестиха митинг в двора на лечебното заведение с гледище за законна и открита процедура за избор на изпълнителен шеф, протестните дейности продължиха и идващите дни.

„ Единственият претендент за изпълнителен шеф доктор Румен Велев е получил „ оценка, позволяваща му да бъде определен и да извършва тази служба, само че СОС взима решение за премахване на доктор Румен Велев от длъжността и показва доктор Таня Андреева “, която не се е явявала на състезанието, да заеме поста на изпълнителен шеф, показаха в позиция от болничното заведение при започване на седмицата.

Съгласно гласувания през днешния ден отчет до осъществяване на процедура за избор на изпълнителен шеф, само че за период не по-дълъг от шест месеца, длъжността ще заема доктор Таня Андреева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР