Столичният общински съвет подготвя актуализация на цените на общинските жилища

...
Столичният общински съвет подготвя актуализация на цените на общинските жилища
Коментари Харесай

Инфлацията вдига и цените на общинските жилища

Столичният общински съвет приготвя актуализация на цените на общинските жилища в София.
В момента двустаен общински парцел в столицата може да бъде платен на стойност сред 20 и 40 000 лв., а покупко-продажби с общински парцели в София не са правени в последните три години, съобщи Българска национална телевизия.
Предвижда се пазарните стойности на общинските жилища да бъдат доближени до пазарните стойности на останалите парцели.
"Около 1240 са искащите към ноември за закупуване на жилище. Предмет на това какъв брой ще бъдат нараснали цените и концепцията е да се актуализират, а това ще реши работната група на СОС ", сподели арх. Ивайло Петков, който е ръководител на комисията по архитектура към Столичния общински съвет.
По думите му преди последното съвещание на комисията е предложил политическите партии да актуализират описите с участници в работната група, с цел да може актуализацията да е групово решение.
"Идеята е да бъде заслужено по отношение на пазарните цени по регионите и кварталите на София ", сподели още той.
Според арх. Петков механизмът ще бъде обективен, а подобренията в жилищата ще бъдат регистрирани, т.е., хората, които плануват да ги закупят за непрекъснато, няма да бъдат разочаровани.
"Засега критерият в наредбата е индивидът да е живял повече от 5 години в София, след което има право да подаде молба към общинския съвет за закупуване на общинско жилище ", изясни още той.
Общинските жилища в София са малко над 9000, а работната група в общинския съвет ще стартира работа още при започване на януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР