Столичният общински съвет гласува нова детска градина да бъде изградена

...
Столичният общински съвет гласува нова детска градина да бъде изградена
Коментари Харесай

Нова детска градина ще бъде изградена в кв. Требич - Общество

Столичният общински съвет гласоподава нова детска градина да бъде построена в кв. „ Требич “ в регион „ Надежда “. Предложението е на общинския консултант Татяна Георгиева и кмета на регион „ Надежда “ инж. Димитър Димов. 

Предвижда се постройката, с разгърната застроена повърхност 1480.00 кв. м.(със сутерен), да бъде филиал на съществуващата 83 ДГ „ Славейче “ в Илиянци. Тя ще обезпечи близо 80 нови места за деца в 2 култивиран и 1 една яслена група. За новата градина е издадена виза за планиране, утвърден е механически план и е издадено позволение за градеж. Срокът за довеждане докрай на постройката е не повече от 24 месеца от разкриване на строителната площадка. 

В отчета се показва още, че обект „ Детска градина “ е част от обществено оповестен конкурс за основаване право на градеж, възмездно и безсрочно, в различен общински парцел в околност Надежда 1 а и 1 б. Обезщетението за Столична община се показва в създаване на нова постройка на детска градина и даване на благосъстоятелност на равностойни обекти в новопостроената постройка. Детската градина и независимите обекти в новопостроената постройка следва да бъдат в изцяло приключен за прилагане тип, според техническото задание и утвърдените капиталови планове. 

Подобно публично-частно партньорство развива и усилва потенциала на общинските детски градини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР