Столичният инспекторат започва масови проверки за спазване на изискванията за

...
Столичният инспекторат започва масови проверки за спазване на изискванията за
Коментари Харесай

Масови проверки на строителните обекти в София

Столичният инспекторат стартира всеобщи инспекции за съблюдаване на условията за чистотата на строителните обекти за понижаване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Проверките са взаимни с екипи на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, които ще наблюдават за замърсяващи околната среда камиони.

Наред с битовото отопление и превоза, измежду главните замърсители на въздуха е строителството в столицата. Затова общината подхваща постоянни инспекции по строителните обекти, сподели зам.-кметът по екологията Десислава Билева.

"Постоянен надзор и сложни инспекции на строителните обекти. След това ще продължим надлежно и към кариерите. На прага на отоплителния сезон и те способстват за запрашаването и калта, която излиза от строителните обекти. Тя се разнася ".Проверките на строителните обекти ще се правят взаимно с Изпълнителната организация "Автомобилна администрация ", чийто чиновници ще наблюдават за вярното транспортиране на товарите, посочи шефът на Агенцията Бойко Рановски.

"Така би трябвало да се транспортират товарите, че да не се разпиляват и да не замърсяват околната среда. Това е главното, което ще ревизираме. Другото е техническата редовност на транспортните средства. Не може по пътищата да се движат механически неизправни транспортни средства, тъй като те също замърсяват околната среда ".

Заместник-кметът Десислава Билева добави, че и през сегашния есенно-зимен сезон при превишаване на допустимото равнище на замърсяване с фини прахови частици ще се резервира мярката при потребност да се вкара по този начин нареченият - "зелен билет " за градския превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР