Столичният гранд загуби титлата от градския съперник Атлетико през миналия

...
Столичният гранд загуби титлата от градския съперник Атлетико през миналия
Коментари Харесай

Реал Мадрид си върна короната в Испания

Столичният гранд загуби купата от градския противник Атлетико през предишния сезон, само че в този момент си подсигурява предварително спечелването й за рекорден 35-и път в историята.
Това стана след безапелационна победа с 4:0 над гостуващия Еспаньол в мач от 34-и кръг на „ Ла Лига “.

Така момчетата на Карло Анчелоти донесоха доста наслада на „ Сантяго Бернабеу “ единствено дни преди да одобряват Манчестър Сити за идния през седмицата полуфинален реванш от Шампионската лига.

„ Белия балет “ игра с огромна част от аварийните си футболисти, които не разочароваха и завоюваха с лекост след 2 гола на Родриго, един на Марко Асенсио и още един на появилия се за последните 10 минути нападател Карим Безнема.

В 72-ата минута пък попадение на Иско бе анулирано след интервенция на VAR. Въпреки това Реал взе своето и събра 81 точки, с които е неосъществим на върха в класирането 4 кръга преди края.

Вторият Севиля има 64 пункта, до момента в който третият Барса е с 63 в своя актив, само че и мач по-малко. Еспаньол пък остана 13-и с 39 след трето поредно проваляне.

Първия удар по топката в срещата алегорично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на " кралския клуб ". Над всички през първата част бе нападателят Родриго, който вкара два гола до почивката.

Бразилецът получи пас от своя съотечественик Марсело в 33-а минута и точно прати топката в долния ляв ъгъл. Две минути преди почивката още веднъж Родриго се разписа за 2:0. В 55-а минута и Марко Асенсио записа името си измежду голмайсторите.

В последния половин час от мача Анчелоти пусна в игра Бензема, Кроос и Иско, с цел да поддържат игрови темп преди значимия реванш с Манчестър Сити в сряда.

Бензема не пропусна да се разпише и оформи крайното 4:0 в 81-а минута след асистенция на Винисиус. След последния съдийски сигнал играчите на Реал подвигнаха купата и дадоха начало на празненствата по улиците на Мадрид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР