Столичната университетска болница Св. Иван Рилски“ се похвали в четвъртък,

...
Столичната университетска болница Св. Иван Рилски“ се похвали в четвъртък,
Коментари Харесай

Българска болница се похвали, че спасява пациенти от неуредици в британското здравеопазване

Столичната университетска болница " Св. Иван Рилски “ се похвали в четвъртък, че единствено за седмица двама пациенти са се обърнали към нейни експерти, предпочитайки да се лекуват в България, вместо във Англия, където обитават.

Първи за лекуване в столичната болница постъпва 56-годишен англичанин. Мъжът е бизнесмен, който дели времето си сред Англия и България. Проблемите му почнали преди съвсем година със мощно главоболие. Във Великобритария обаче го лекували с парацетамол, а диагноза по този начин и не му е сложена. Лекарите решили, че не му е належащо нагледно проучване. След съвсем година вървене по тъгите и по съвет на своите български другари, той решил да потърси здравна помощ у нас. Веднага е бил съветван с невролог, който го насочил към проучване на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) с контрастно вещество. Мъжът е бил диагностициран със недоброкачествен израстък на мозъка. В рамките на дни е осъществена интервенция, която се е състояла на 5 октомври.

" Интервенцията мина сполучливо и на 7 октомври го изписахме в доста положително общо положение “, споделя лекуващият го неврохирург доктор Емануил Найденов. Предстои радио и химиотерапия, която англичанинът е решил да организира също в България. Той споделил с доктор Найденов, че поради пандемията от ковид в здравната система във Англия, която, съгласно него така и така била мудна, царува цялостен безпорядък.

Втората пациентка, предпочела да се лекува у нас, е 74-годишната българка, която от години живее в Англия, където работи като детегледачка. Жената е с дългогодишни недоволства от болки в кръста и краката. Напоследък обаче признаците толкоз се влошили, че стигнала до инвалидизация. След като по този начин и не съумяла да се запише за нагледно проучване в Обединеното кралство, решила да потърси помощ в България. По съвет на лекар-невролог реализира магнитен резонанс на гръбначен дирек. Окончателната диагноза била сложена след консултация с неврохирург: дегенеративна лумбална стеноза. „ Заболяването е изцяло добкокачествено и лечимо, само че в случай че не се вземат ограничения в точния момент води до трайна инвалидизация “, споделя доктор Найденов, който е лекуващ доктор и на тази пациентка. Следва назначение на дата за интервенция, която е осъществена на 6 октомври в

Клиниката по неврохирургия. Към момента дамата е на крайници и върви без болки и помощно средство. В неделя ще пътува назад към Англия, с цел да продължи работата си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР