Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции обяви конкурс на

...
Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции обяви конкурс на
Коментари Харесай

Общинска банка се продава с писма до банки и фондове в България и обява във "Файненшъл таймс"

Столичната общинска организация за приватизация и вложения разгласи конкурс на един стадий за продажбата на 67.646% от капитала на " Общинска банка " АД.
Агенцията е изпратила уведомителни писма за състезанието до банки и фондове, които работят на територията наБългария и е разгласява публикация в днешния брой на вестник " Файненшъл таймс ".

За продажба се оферират 3 880 388 акции, благосъстоятелност на Столичната община. Конкурсът се афишира след решение на Столичния общински съвет от юли.

Очакваната цена е 45 млн. лева
На 2 ноември изтича срокът за покупка на конкурсната документи.

В състезанието могат да вземат участие стратегически и финансови вложители, чийто краен притежател не може да е регистриран в офшорна зона, както и да има просрочени обществени вземания към страната или община.

Стратегическите вложители би трябвало да бъдат български банки или такива от Европейското икономическо пространство с уеднаквен по скалата на S&P рейтинг мининум ВВ-. Минимален капитал от 20 млн.евро е нужен за финансовите вложители, които би трябвало да потвърдят и опит в ръководството на фондове,финансови активи и акционерни участия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР