Столичната община осигурява храна и топли напитки за бездомни хора

...
Столичната община осигурява храна и топли напитки за бездомни хора
Коментари Харесай

Раздават храна и чай на бездомниците в София по празниците

Столичната община обезпечава храна и топли питиета за бездомни хора в празничните дни.

Инициативата е ориентирана към хората без заслон, които отхвърлят да бъдат настанени в общинските центрове за краткотрайно настаняване.

Всеки ден - от 21 декември до 31 декември, тези хора ще могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм " Света Параскева ", на ул. " Георги С. Раковски ". Храната ще се раздава сред 12:00 и 14:00 часа.

Социалните служащи ще осведомят и нуждаещите се от дом за опцията да нощуват в центровете на краткотрайно настаняване, както и за обществените услуги, които се дават там.

Екипите на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура ще бъдат снабдени с пакети с храна и питиета, които да раздават на бездомните хора при нормалните обходи на града, както и да ги осведомят за пункта в двора на храм " Света Параскева ".
 Броят на бездомните в София се усилва
Броят на бездомните в София се усилва

174 души са прекарали нощта в Кризисния център за настаняване в " Захарна фабрика "

Отбелязва се, че Столичната община обезпечава обществени услуги за хора в затруднено състояние, нуждаещи се и останали без дом през цялата година, като в зимния интервал поставя спомагателна грижа.

Предоставя се заслон за бездомни лица и фамилии в три Центъра за краткотрайно настаняване в София. В тях на нуждаещите се жители се обезпечава заслон, поддръжка от обществени служащи със подпомагане за регистрация в бюрата по труда; подпомагане за издаване на документи за идентичност, реализиране на връзка с околните им, както и свързване с дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния им адрес.

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефони : 112, както и на Контактен център на Столична община - 0700 17310.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР