Столична община трябва да запази книжния пазар на Славейков. Това

...
Столична община трябва да запази книжния пазар на Славейков. Това
Коментари Харесай

Борис Цветков: Столична община да обнови книжния пазар на "Славейков", вместо да го закрива!

Столична община би трябвало да резервира книжния пазар на " Славейков ". Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков във връзка планувания ремонт на знаковия площад, който стартира на 8 май.

" Книжният пазар " Славейков " е емблематично място освен за жителите на София, само че и за гостите на града ни, разяснява Борис Цветков. - С годините това място стана част от културните обичаи на столицата. Намери място и в множеството чуждоезикови пътеводители. В тези бездуховни времена, в които живеем през днешния ден, всеки сходен опит да бъде отнета опцията на жителите да стигат елементарно и бързо до книгите значи цялостна безнаказаност и непредвидливост към бъдещето ни ".

Борис Цветков приема обстоятелството, че досегашният тип на книжния пазар на " Славейков " е недопустим. " Вината за това обаче е на Столична община, а не на букинистите, разяснява още той. - Именно Столична община дава отговор за неговата поддръжка. И вместо да прави опити да го закрие или реалокира, по-добре след ремонта на площада да обнови книжния пазар и да го резервира като целогодишен и ежедневен. Така ще запази едно от най-популярните културни средища на София ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР