Столична община представи окончателното си предложение за нови тарифи на

...
Столична община представи окончателното си предложение за нови тарифи на
Коментари Харесай

Хартиеното билетче в София изчезва - 1,60 за 30 минути возене, 2,20 - за час

Столична община показа окончателното си предложение за нови цени на билетите и картите за градския превоз в София. Докладът е качен за публично разискване на уеб страницата на общината. До 17 юли жители и организации могат да дават отзиви и оферти по него.

След приемането на измененията в отрасловата разпоредба, което се чака да стане след лятната почивка на Столичния общински съвет, Центърът за градска подвижност (ЦГМ) ще стартира да продава билети за време на електронен притежател. Те ще заменят хартиения билет, който ще остане да се продава в редки случаи.

С новите е-билети ще може да се комбинира пътешестване с рейс, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще коства колкото и настоящия книжен ваучър - 1,60 лева, и ще е с годност 30 минути.

От общината към този момент неведнъж разясниха, че с този билет пасажерът ще може да се вози и на друго транспортно средство след приключването на половин час, в случай че регистрацията в него е направена до 29-ата минута. Другият билет за време ще е годен 60 минути и ще коства 2,20 лева С него също ще може да се пътува повече от един път, в случай че регистрацията е до 59-ата минута.

След влизането в действие на новата тарифна политика от водача на рейса или от ватмана отново ще може да се купува книжен билет, само че той към този момент ще коства 2 лева С него няма да може да се сменя транспортното средство. При същите условия хартиени билети ще се продават и на касите в метрото.

В същото време ръководещите в София се готвят да отстранен талоните за 10 пътувания в наземния градски превоз и пластиките за метрото, които в този момент костват 12 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР