Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки.

...
Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки.
Коментари Харесай

Фандъкова: През 2020 г. продължаваме модернизацията на градския транспорт

Столична община е в пилотната фаза за електронни публични поръчки. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на среща в Столична община, съобщи " Фокус ".

“Имаме подготвеност първите поръчки за годината да са по този метод. И да няма различен метод. Непрекъснато наши структури разпореждат дребни и огромни поръчки. Първият план е поддръжка на фонтаните в София. 240 000 лева прогноза стойност ”, добави Фандъкова.

“Има и още няколко по-малки публични поръчки. Процедура за патронажните услуги. Ползата е за участниците, че няма да разнасят кашоните с документи, към този момент всички документи се подават електронно. Удобство, по-малко хартия, оптималната бистрота за публични поръчки ”, сподели още кметът на София.

“От през вчерашния ден пристигнаха и последните 7 нови електрически рейса, те са част от плана. По линия 123 към този момент се движи новият електробуса. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на месец март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса. Продължаваме с тази стратегия. Продължаваме с модернизацията на електротранспорта ” уточни още тя.

“До средата на годината ще бъдат пуснати в придвижване новите трамваи. Те ще се движат по линия 18. Продължаваме модернизацията на градския превоз, като съществена мярка за възстановяване качеството на въздуха ”, добави Фандъкова.

“До края на януари чакам да приключат процедурите за възстановяване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея. Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е доста сериозна стратегия за рационализация на градския превоз. Това е доста съответен, явен проект ”, сподели Йорданка Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР