Столична община е обявила обществена поръчка за ремонта на три

...
Столична община е обявила обществена поръчка за ремонта на три
Коментари Харесай

София отделя 11,1 милиона лева за ремонт на три тунела и булевард

Столична община е оповестила социална поръчка за ремонта на три тунела в София и един бул.. Рехабилитирани ще бъдат тунелът под Националния замък на културата (НДК), този по бул. " Царица Йоанна " и по бул. " Панчо Владигеров ". Ремонт ще бъде изработен и на бул. " Пенчо Славейков " от ул. " Цар Асен " до бул. " Ген. Едуард И. Тотлебен ".

Прогнозната стойност за четирите ремонта е 11,1 милиона лв. без Данък добавена стойност.

Най-голяма част от сумата е отделена за тунела под НДК - 4,3 милиона лв.. Проектът включва трасе от 460 метра, в което ще бъде ремонтиран пътя, осветлението, вентилацията и ще бъдат сложени светофарни уредби. Предвижда се опазване на трасето на трамвая, което също ще бъде рехабилитирано.

3,5 милиона лв. са планувани за тунела по бул. " Царица Йоанна ", който минава под Западен парк и свързва ж.к. " Люлин " с останалата част на столицата. За тунела по бул. " Панчо Владигеров " край ул. " Обелско шосе " са планувани до 740 хиляди лева

1 000 м. пътен сектор ще бъде ремонтиран и по бул. " Пенчо Славейков " от ул. " Цар Асен " до " Ген. Едуард И. Тотлебен " - " Пирогов ". Пътният сектор там е с павета, като за момента не е ясно дали те ще бъдат напълно или отчасти сменени с асфалтово покритие. Ремонтът ще коства 2,6 милиона лв..

Крайният период за подаване на предложения е 12 февруари т.г., а предложенията ще бъдат отворени на идващия ден. Крайният период за осъществяване е 2020 година

Следствен отдел към окръжна прокуратура е отделила от бюджета си общо 103,6 милиона лв. за пътни поправки през годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР