Столична община – Направление Архитектура и градоустройство обявява открит международен

...
Столична община – Направление Архитектура и градоустройство обявява открит международен
Коментари Харесай

Главният архитект на София обявява конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк

Столична община – Направление „ Архитектура и градоустройство ” афишира открит интернационален конкурс за абстрактен план по Закона за публичните поръчки с предмет:Пешеходен мост над ул. „ Бяла църква “.

Идейният план следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на друго равнище от автомобилния трафик двете елементи на Южния парк по натурален и безконтролен метод, спомагайки за увеличение на пешеходното и велосипедното придвижване в парковата зона, с което ще се усъвършенства и достъпа на жителите и гостите на София до зелените територии на града. С построяването на новата мостова структура и прилежащите зони на процедура ще приключи сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството към НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрестанно и огромно парково пространство.

Документацията за присъединяване на български и британски език може да се види и изтегли от раздел „ Профил на купувача ” на Столична община в Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП), както и от особено основания уебсайт на състезанието – /.

Крайният период за подаване на конкурсните планове е 17:30 часа на 29 септември 2022 година в Деловодството на Направление „ Архитектура и градоустройство “ – гр. София, ул. „ Сердика “ № 5, а оповестяването спечелилите ще е на 7 октомври 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР