Столичани излязоха на протест с маски пред общината заради мръсния

...
Столичани излязоха на протест с маски пред общината заради мръсния
Коментари Харесай

Столичани протестират с маски пред общината

Столичани излязоха на митинг с маски пред общината поради мръсния въздух. Десетки възмутени софиянци приканват общината да признае казуса с въздуха, както и да подхващат незабавни ограничения.
Според един от протестиращите би трябвало да има наказания против горенето на рискови битови боклуци и поощрителни ограничения за по-удобен безвъзмезден градски превоз, заяви още bTV.

Председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков съобщи, че поемат ангажимент да чуят всички рационални оферти и да одобряват промени в механизма.

От общината показаха, че още 22 станции за премерване на чистотата на въздуха ще бъдат ситуирани в София до края на годината.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова сподели, че се е срещнала с настояванията на протестиращите, като съгласно нея програмата на общината съответствува с настояванията на хората, просто би трябвало да време те да бъдат осъществени.

Според фармацевти, последната седмица има забележителен растеж на купените антисмог маски. Те означават, че поради по-ниската цена хората избират хирургичните маски, само че от тях няма резултат.

Фармацевтите поучават при високо равнище на нездравословните субстанции във въздуха, наложително да сложим шал или маска на лицето си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР