Столетницата насрочи конгрес на 26 януариПролетта ще стане ясно дали

...
Столетницата насрочи конгрес на 26 януариПролетта ще стане ясно дали
Коментари Харесай

Скандали в БСП завършиха с оставка в „Дума“

Столетницата насрочи конгрес на 26 януари


Пролетта ще стане ясно дали Нинова ще оглави евролистата на Българска социалистическа партия


Поредни кавги в Българска социалистическа партия, следващ трагичен пленум, следващи вътрешнопартийни интриги завършиха с оставката на и.д основния редактор на в. “Дума ” Йордан Мичев. На неговото място ще бъде Ивелин Николов, който също ще е и.д. основен редактор до провеждането на конкурс за поста в партийния вестник.

Заклинанията, че недоволните от едноличните решения на лидерката Корнелия Нинова ще й изискат избор на доверие, се оказаха кулоарни бабаитщини. Никой от недоволните не сложи и въпроса за вкарване на точка в дневния ред на идния конгрес за промени в устава. Вътрешната съпротива от месеци твърди, че ще изиска да се анулира директния избор на ръководител на партията. Текстът бе гласуван през 2017 година по гледище на Нинова. Голяма част от членовете на Националния съвет са безапелационни, че би трябвало да се върне остарялото състояние – конгресът да избира водач на партията. Пленумът реши идващото съвещание на висшия партиен орган да е на 26 януари. Другата предстояща конспирация на пленума – дебатите за евролистата и критериите за номиниране на претенденти, също не се състоя. С пукването на пролетта щяло да стане ясно дали Нинова ще успее да измести шефа на ПЕС Сергей Станишев от лидер на листата, както и дали самата Нинова ще има куража да я оглави.

На неделния пленум Нинова получи писмо от шефката на Казанлъшката организация Стела Кехайова с предизвестие, че в партията господстват неистини, клюки и интриги. “Време е да се спре с непрекъснатото опълчване на личностни ползи в партията, да се употребява оптимално експертния и политически потенциал при образуването на политиките ни, да се зачита особеното мнение и всички дружно да приемем провокациите, пред които сме сложени ”, е позицията в намерено писмо до пленума на някогашните министри Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев.

След дълго безмълвие на пленума с остра позиция излезе и Румен Овчаров, който предизвести, че Българска социалистическа партия сега страда от три съществени порока – нападателно незнание, ненавист и самодостатъчност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР